За връзка


mmil73@hotmail.com


ВЕНЕРА В ЗОДИЯ РАК 07.05-06.06.2015

Животът ни е един  път,който трябва да извървим.Дали обаче, това ще е един лесен преход или не,зависи  от "правилата на движение(планетни аспекти) и пътните знаците(планетите в зодиите)".
Венера ,както всички знаят е символ на красота,любов,връзките и хармония ,между нас и околния свят.Казано с една дума,Ценностната ни система .Всичко онова на което държим и ни харесва най-много! 
Венера е планетата ,която сочи дали ще сме успешни материално(в обществото и професията) и интимно( в брака).Това разбира се, зависи най-вече от нашия морал.
Рождената Венера в личния ни хороскоп,заедно с планетните ѝ аспекти , сочи  успех  или загуба,по отношение на любовта и парите!Със сигурност да постигнеш материален и интимен Успех по един или друг начин не е толкова трудно,но ако той не е подкрепен от морал и справедливост ,може да се окаже,че е под въпрос и заплаха от  сериозни законови(съдбоносни) усложнения,водещи до разочарование.
Самопознанието,чрез Астрологията  дава възможност да узнаем за същността на личностния си механизъм(по отношение на всичко това,т.е как постъпваме по отношение на любовта и парите) и ако, нещо не ни води в правилната посока да го променим!
Също и обратното,ако е закодирано да постигнем Успех,то да е за постоянно и по най-добрия начин!

Транзитите на Венера през различните периоди  сочат, какво и как може да ни донесе тази хармония с външния свят и щастието  от една,лична и интимна връзка.
Сложните  аспекти на Венера са с цел да създадат напрежение във взаимоотношенията и финансите , насочвайки вниманието ни към определени връзки  и емоции ( начин за печелене на пари и любов) в настоящия момент,които  не са в хармония с нас и обществените норми на поведение и трябва да бъдат прекъснати или променени! 

Венера в зодия Рак на първо място иска да ни припомни(със своята енергия) за  любовта на семейството и значението  на миналото,навиците, традициите и корените ни ,при изграждането на моралната ни ценностна система!
Както се казва :
"Може ли едно дърво да израсте без корени"?! и...
"Дали крушата ,наистина не пада по-далеч от дървото"?!
Също и да открием  ,множество факти в подкрепа ,че едно общество е съставено от милиони семейства с техния бит и култура и ,че Успеха  или Самоунищожителното му бъдеще зависят от тези, на отделната  личност,като негова част !
Венера е "почвата" ,в която засяваме своите "семена"(желания)
Липсата на добра основа(почва) води до "безплодие"(финансов и морален упадък)!

Какво ни носи  Венера в зодия Рак и какви ще са личните ни,професионално-приятелски и интимни връзки през този период,от които зависи хармонията и щастието ни,за в бъдеще!
Много е важно да знаем ,че положителните аспекти носят -хармония,обич,любов и красота.
Отрицателните-аморално поведение,извънбрачни връзки,финансов и емоционален крах,развалени приятелства и брачни взаимоотношения с лоша естетика!

-10.05.2015
Венера е в сложен 150 градусов аспект-(съдбоносно събитие,носещо болка)   със Сатурн(съдба,морал).
Сега е моментът да променим   кармата си,като се откажем от лошите  навици и не продуктивни връзки,образували се през последните години.
В общ план ще станем свидетели на съдебни дела,по повод аморално поведение и финансови злоупотреби,скандали на база различни идеали,идеи или вярвания.
В световен план,пaтриотичните и религиозни движения(течения и партии) ще се засилят и военните сблъсъци ще са налице,както и разтрогнатите обществени и лични връзки!
(Отново ще сме свидетели на масови убийства на религиозна,морално и идеологична основа и нетърпение към несправедливостта)!
Време е да се срещнем лице в лице с проблеми,които сме отбягвали от дълго време и трябва да разрешим,тук и сега !
В личен план е възможно  да изживеем една  раздяла с хора,с които пътищата ни се разделят за винаги , по-съдбоносни или морални причини!
Това са възрастни хора,роднини,колеги или много стари приятели!
Аспектът(събитията) е сложен и болезнен ,но чрез него  ще имаме възможността да се освободим от кармични задължение първо(един цикъл ще бъде затворен за винаги) и второ,това ще ни накара да променим начина си на живот и морал  ,с цел по-доброто ни бъдеще!
Важи най-вече за :
Овен-22-26.03.
Близнаци-22-26.05
Рак-23-27.06
Дева-25-28.08
Стрелец-24-28.11
Козирог-23-27.12
Риби-20-24.02
-------------------------------------
16.05.2015-
Венера е в квадратура(неочаквана сложност-пречка,с цел усъвършенстване) със Северния възел на Луната-
Съдбоносни връзки с хора от миналото или семейни  сценарии, ,свързани с взаимоотношенията ни ,защото нещо не е било  довършено и изяснено!Може и да  се запознаем с човек,който да преповтори миналото ни!Затова се изисква особено внимателно и отговорно  да подхождаме към всичко случващото се през този период,за да не ПОПАДНЕМ в  "стари капани"! 
Така ,ако някои от вас сте се разделили несправедливо през 2012 с някого или хора от едно общество (трудов колектив)може ,отново да се срещнете  с тях,за да затворите цикъла окончателно или за да започнете отново и на чисто!Със сигурност има още нещо да си кажете  преди да бъде поставен този   Край или Ново начало! 
Нещо ,като втори шанс ?!..
Дали обаче този път ,ще постигнем положителен ефект за бъдещето си или не?...
Зависи от нас и нашите решения,защото дните около,23-24 .05.2015 ще ни поставят отново,пред сериозни изпитания,които може да ни сломят или амбицират!
Важи особено за :
Овен-28-29.03
Близнаци-28-29.05
Рак-29-30.06
Везни-30.09-02.10
Козирог-29-30.12
Водолей-27-28.01
---------------------------------------------
17-19.05.2015
Венера в тригон(положителен аспект-добра възможност) с Нептун
Дни за романтични обяснения,платонична и романтична любов,творчески идеи,както и  продължението им(защото,някои от тези идеи и любов,бяха възпрепятствани преди известно време)  !
Дали всичко това ,което ще започне сега,на ретро-Меркурий  ще има бъдеще, е въпросът?!..
Едно е сигурно! Тези хора(идеи) са били някога важна част от един минал живот,през който е преминала душата ни.По някаква причина  тогава ,те  са били прекъснати ,но сега  е" Дошло време"  да ги  реализираме и завършим ! 
Важи за :
Близнаци-03-04.06
Рак-04-05.07
Скорпион-05-06.11
Козирог-03-04.01
Риби-03-04.03
------------------------------------------------
22.05.2015
Венера в опозиция(сблъсък-дисхармония) с Плутон
Настъпва краят за силните и отрицателни емоции!Те са  свързани с пари , любов и омраза и имат отношение   с дома,корените ,наследства,морала,семейството и работата ни,като цяло!Всичко това някак започва още през лятото на 2012 и до известна степен продължава до  края на 2014 и началото на април 2015!
Въпросът обаче е  един!
-"Как да балансираме ,между работата и семейството,така че да се чувстваме добре"?!
-"В кое общество да отгледаме децата си и как ,да подобрим стандарта си на живот"?!
-"Може ли силните страсти да унищожат семейните основи или да ги възродят от пепелта"?!
Освен тези глобални въпроси има и под-текст в този аспект-"Може ли да се ползват чувствата , секса,страха и властта за създаване на материален комфорт?!".."И каква е цената"..
"Къде е балансът,между Душата и Материята?!"
През такива дни на опозиция ,между тези две планети в  оста-(Рак-Козирог),под формата на ситуации носещи напрежение си задаваме ,именно такива въпроси?!
Това разбира се, налага и пълната промяна в ценностната ни  система,спрямо миналото !
Думите"Искам го(той/тя или това) на всяка цена,може да води до Възход ,но и до Падение!
Дийпак Чопра казва:
Светът “навън” отразява вашата реалност “вътре”

Хората, на които реагирате най-силно, независимо дали с любов или омраза, са проекция на вашия вътрешен свят. Това, което най-много мразите, е това, което най-много отричате вътре в себе си. Това, което най-много обичате, е същото, което най-силно желаете за себе си. Използвайте огледалото на връзките, за да напътствате своята еволюция. Целта е цялостно себепознание. Когато го постигнете, онова, което най-силно желаете, автоматично ще бъде тук, а онова, което не харесвате, веднага ще изчезва.

 Откажете се от осъждане

Осъждането означава, че нещо е правилно или грешно. Всичко може да бъде разбрано или простено, но когато съдите, вие се отказвате от разбиране и прекъсвате процеса на научаване на любов. Съдейки другите, вие показвате, че не приемате себе си напълно. Запомнете, че всеки човек, на когото простите, добавя към вашата собствена любов.

23.05-25.05.2015
Сложните аспекти(135 градусов-невъзможност да се приспособим) на Венера със Сатурн и Уран...
Сочат,че е време  да се освободим от всичко и всеки ,което ни ограничава и натъжава!Това може да са навици,хора,връзки ,групи,идеи или общества!
С Венера в един толкова Кармичен(поучителен) знак,като Рака ще ни сблъска с отговорности и връзки,които  дълго време отказвахме реално да видим и не искахме да ги променим(облагородим) от страх към новото или да не загубим положението(сигурността) и контрола над ситуацията!
Преписвахме вината за това на другия, на държавата ,на света като цяло!
Но , е дошло време да поемем личната  си вина и ангажименти,спрямо създалата се ситуация в настоящия момент!
"Всичко е до време",казват и всяко действие има своето противодействие!
----------------------------------------------------
П.П..Закон в Астрологията е,че един аспект,за да има важно значение за вас лично,трябва да е свързан:
1. с градус ,в който имате планета или важна точка в рождения  хороскоп
2.този аспект да присъства в един от хороскопите ви[рожден ,прогресивен ,слънчев(годишен) или лунен(месечен)].
Иначе събитията са косвени ,а не преки!














Коментари