За връзка


mmil73@hotmail.com


РЕТРОГРАДЕН ПЛУТОН
16.04-25.09.2015/18.04.-27.09.2016...
21.04-29.09.2017...
23.04-30.09.2018...

Ретроградност-СТОП и...
"завръщане в миналото"
Всеки път когато една планета промени директното си движение към Ретроградно,се превръща във фокусна точка за личностното ни развитие!
Необходимо е да забавим темпото и да преразгледаме действията си,къде  грешим или какво  пропускаме.
Ретроградните планети в  хороскопите ни винаги са от голямо значение,защото именно те,създават най-голямо напрежение и трудности в живота ни. Преодолявайки ги успяваме  да усъвършенстваме интелектуалното си ниво и качество на живот!
Към Ретроградно движение могат да преминат всички планети,с изключение на Слънцето и Луната,които наричаме светила.
Ретроградността на планетите се наблюдава всяка година от 1  до 6 месец.
В Астрологията Плутон е символ на властта ,страстта,смъртта и началото на един  нов живот.
Също на магията,враговете,мафията,секса , парите  или с една дума казано,сбора от всичките ни житейски страхове и перипетии,но и на вътрешната ни сила за пълно  личностно преобразувание!
 Πлутон:ключът към пълно себепознание 

МНОГО ХОРА СЕ ПРОВАЛЯТ В ЖИВОТА ПОД  ДАВЛЕНИЕТО НА НЕ АСИМИЛИРАН ВЪТРЕШЕН СТРАХ!
ДРУГИ СЕ ИЗДИГАТ НАД ПСИХОЛОГИЧНИТЕ  СИ ПРОБЛЕМИ И СТАВАТ ПРЕУСПЯВАЩИ!
КАК СТАВА ТАКА?

На какво иска да ни научи Съдбата в следващите години от 2008 до 2024(Плутон е в Козирог)
Как да станем продуктивни и преуспяващи?!
ПЛУТОН...
*Изобразява онази част от нас,която най-трудно приемаме и     показваме на другите
*Показва как ,да се освободим от областта на най-голямото си вътрешно ограничение и същевременно да придобиемем едно ново усещане за лична сила и самообладание.
*Символизира сферата,където постоянно срещаме предизвикателството да използваме силите си,за да променим драстично ситуацията.
*Хвърля светлина върху онази житейска област,където може да получим възнаграждение за истинското ни самообладание,ако сме готови да рискуваме всичко и да изложим най-съкровените си възгледи и ценности.
*Показва изкушението да използваме божествената сила като инструмент на лично Его и воля,което може да има експлозивни резултати,водещи да самоограничаване.
                                                           Jan Spiller&Karen McGoy
                                                                        Donna Cunningham
С една дума Плутон е  в ролята на Психологът-трансформатор, изразяващ се,чрез себепознание!
Плутон въплъщава нашите страхове ,силните душевни болки и дълбоки тайни!
От друга страна  е олицетворение на силна страст към власт и подчинение спрямо другите!Вътрешната ни необходимост от секс и удоволствия,водеща  до възход и падения!
Като управител на зодия Скорпион той бива символизиран от Орел и Змия в едно,сочейки тъмната му страна за добиване на власт-както змиите са прoсъществували през годините на еволюция или пък ,светлата на орлите,които се реят високо в небесата ,силни и недостижими!
Всичко е въпрос на себепознание и силен вътрешен контрол на духа!
___Ако пътят към властта и богатството е духовно увенчан то, тогава е на 100% сигурен!
____Ако пък ли се използват тъмни сили и безскрупулни средства   рано или късно съкрушението,разочарованието,депресията,болестите,страха, лудостта и Възмездието- звездно или земно,са неизбежни!
В случаите когато тази планета е силно подчертана в личният ни хороскоп винаги става въпрос за едно насилие(телесно или емоционално) преживяно от нас ,което е оставило печат за цял живот в душата ни!!!
Ако ние се преборим с този страх и превъзмогнем емоционалните си бариери ще бъдем щедро възнаградени с нов живот, последван от голям устрем и подем!
 Благодарение на вътрешната ни сила и желание да се възродим от пепелта,разбира се!

От  2008 година Плутон навлезе в зодията Козирог и остава там до 03.2024.
Това е един дълъг  период на метаморфоза за всеки един от нас.Също и за България,защото първият й дом е в зодия Козирог!Но мисля ,че всеки е усетил  от 2008 как, много неща се промениха драстично  и ще продължат да се променят! Това е така,защото в различните декади на Козирог Плутон има своята различна роля.
В периода от 2008-2013 е метаморфоза,засягаща  основите на държавността и формите ѝ на управление в обществото.
2013-2018-..във финансовата и ценностна система на хората,касаеща бъдещето им оцеляване
2018-2025-Настъпва съвършено друг начин на живот и мислене!
Плутон винаги прави своите реформи по болезнен начин,отсранявайки всичко"болно" и не продуктивно от живота ни!
Казват ,че човек се преражда толкова пъти,колкото са му нужни да се отърве от страховете си!
А вие с кои страхове трябва да се преборите? 

 За различните зодии през периода от 2008-2024 ще настъпят различни преобразувания и трансформации  на емоционална и материална основа така, че след 2024 всичко в / и около нас ще е много,много различно!!!  
В кой области от живота ни да очакваме тази транс формация?!

ОВЕН-за вас Плутон е в 10 дом-домът  на кариерата и социалния статус.
Страхът идва от факта,че отбягвате всички рискове от страх на публичен провал!Може да се преструвате на преуспяващи ,докато потискате желанието си да постигнете  определени цели в живота.Ако не овладеете този страх ще изпаднете в неудовлетворение и безсилие,произтичащо от нежеланието ви да приложите властта си в обществото.Възможно е да се страхувате от силна авторитарна личност на работа или в семейството си и това да ви се отразява по някакъв начин!
Ако поработите с вътрешното си самообладание и душевно самоусъвършенстване,както  и да погледнете страха в очите,ще може да поемете риска за изява и да се утвърдите напълно в публичното пространство.След това вътрешно пречистване  ще отстраните усещането си за не адекватност,пречило ви да следвате съдбата  и да докажете авторитета си.Естествено ще се почувствате по-силни и с по-голямо самочувствие.Затова, направете го!

ТЕЛЕЦ-за вас Плутон е в 9 дом.Знанието наистина е сила,а правилното му използване е способно да трансформира света!В последно време до това заключение сте стигнали и самите вие  или ще стигнете след много напрежение и философски мисли!
Вътрешният страх вероятно ви въздържа да разкривате спонтанната си интуиция,за да подтикнете и другите хора към по-дълбоко опознаване на собствените им истини.Тази въздържаност обаче, отнема на другите и вас възможността за по-ново и още по-висше познание.Има опасност да настъпи застой в широтата на интелектуалните ви възгледи.
Ако превъзмогнете тези страхове и се облегните на истинската сила на прозренията си ,споделяйки ги с другите хора ще имате възможността да съчетаете чуждите идеи с вашите  така, за да разширите интелектуалните си ценности.
Имате прекрасни заложби на този етап,за да се самообразовате и станете проводници на ценни идеи и разработки в различни научни области и ако ,имате силата и желанието да се включите в различни образователни форми на обучение ,трябва да го направете !

БЛИЗНАЦИ-Плутон в 8 дом.Дом, свързан с пари,власт,силни вътрешни емоции и страстно общуване с другия пол .Не на последно място  и въпроси,свързани с Края и Началото на живота!Имате голямата възможност да регенерирате  както самите вас ,така и другите хора.
Страховете , ..вероятно ви карат да не разкривате истинската си същност и усета си към желанията и съкровените копнежи на  другите.Боите се,че ще изгубите контрол над ситуацията или ще покажете уязвимост.Тази сдържаност обаче,пречи  на най-интимните ви връзки и душевно удовлетворение.Освен това, може да предизвика застой в отношенията ви.Създават  се и много огорчения или недоверие по този начин!Тайте една дълбока тайна и искате да се освободите от нея и ще трябва да го направете!!!
Градивното използване на Плутон в тази позиция ще ви подейства  като душевно самолечение. Това   ви помага да намерите пътя към вътрешното си душевно освобождаване! Ще може също и да преобразувате всичко и всеки,както и да започнете от начало, стига да поискате и положите необходимите усилия!Когато секса ви се прочисти от тежките  емоционални наслоения ще стане важно средство за подмладяване.Щом и парите престанат да бъдат източник  за власт ще получите  добра възможност да печелите  или да помагате на другите около вас ,за да успеят!Правете това ,което душата ви наистина би искала,но не го свързвайте с пари,за да не се опорочи.Ако пък , наистина е стойностно това което правите,ще трябва да сте сигурни на 100%,че парите САМИ ще дойдат при вас!Така работи законът за справедливостта в КОСМОСА!

РАК-Плутон е в 7 ви дом-на семейството и връзките ви с другите хора .
Някакъв вътрешен страх ви кара да потискате истинските си чувства към партньора и хората около вас.Любовта ви може да се превърне към вманиачаване,търсейки симбиоза с любимия.Понякога се стига до външно невидима реакция с обсебване на партньора,гняв,вина и борба за власт.Ако през този период прекъснете една сантиментална връзка е възможно да продължите мисловно да бъдете свързани с  човека,играл важна роля в живота ви.Може да решите и да си останете сами . Подсъзнателно да имате усещането ,че чувствата ви са под контрол и  защитени от следващо разочарование!Моля, внимавайте  в кого   се влюбвате след това,защото може да е човек също,властен и наставник(като бившия/та ви)!
Ако пък ,използвате градивно Плутон,връзките ви ще имат потенциал да се превърнат в арена за трансформация ,както за вас  ,така и за  другите !За да постигнете всичко това  ,първо трябва да се справите с емоционалните си наранявания и огорчения, породени от неуспешни любовни връзки и да простите ,като забравите за миналото!Така ,ще станете и добри съветници за други хора с подобни проблеми! 

ЛЪВ-Плутон за вас попада в 6 дом на работата ,ежедневието и здравето.Възможно е през последните няколко години да сте усетили хаос и страх,свързан със здравето и работата.Една несигурност се таи в душата ви или сте се вманиачили в работата  до толкова,като че ли по този начин се опитвате да положите ред в ежедневието .Внимавайте обаче,със здравето! Не го използвайте като манипулиращо средство, спрямо другите . Ако имате наистина някакви здравословни проблеми,разрешете ги без много паника!Възможно е да напуснете работен колектив или група от хора с гръм и трясък. Обидени за неуважението или некоректността спрямо вас и това да ви огорчи безкрайно!Но е за добро!
Не се подавайте на страха и усещането за хаос около вас ,защото ще изпаднете в личен и обществен застой.
Използван конструктивно Плутон в 6-я ви дом ще ви даде възможността да се трансформирате, работейки ! Работата и взаимоотношенията с колегите за вас ще  са един модел за функцията на един микро свят.С една дума, както работите в този модел ,така   ще сте и във взаимоотношенията си  в семейството.Работата ви може да стане силата,която да преобрази живота ви!Много вероятно е и болестите ви да са на нервна почва и затова ,не се претоварете  излишно.

ДЕВА-за вас Плутон е в 5 дом на творчеството,децата,радостта,хазарта и развлеченията.
Може би не смеете да използвате талантите си така,че да предизвикате творческа и спонтанна реакция в другите.Може и да се страхувате да реагирате драматично, за да не събудите енергии,който биха ви извадили от равновесие.Така рискувате да изпаднете в социална изолация!
Възможно е през този период да решите да създадете деца с цел брак и утвърждаване на вътрешната ви сигурност.
Други пък ще предприемат другата крайност-да  не създават поколение,заради страха ,че отглеждането на едно дете ще овладее живота им и  няма да остане нищо за тях!!Ето защо,  страховете ни са ТОКСИЧНИ,ВРЕДНИ и нямат връзка с действителността!Овладяването им е гаранция за нашата Сигурност и Успех в живота!
Друг страх ,който може да имате е Страхът за прекомерни развлечения,мислейки си ,че в следващия момент няма да имате средства!На практика ,това е признак за известна доза мизерия,която не отговаря на реалността.Може наистина  да сте притиснати силно финансово през този период,но в "стискането" на пари няма да подобрите положението си!Това може да стане единствено и само,чрез  реални професионални ангажименти,които могат да ви донесат парични облаги.
Обърнете внимание  на следното:ако борбата за власт е загубена,НЕ се себемразете,а точно обратното!Подкрепете се и помогнете на вътрешният си АЗ да не изпитва зависимост от власт , пари и величие!
Когато се освободите от потребността да бъдете център на внимание ,а властта  не е толкова значима,действително ще можете да се превърнете в пълководци за добро дело!Ако наистина пожелаете да промените много от вътрешното си Аз ,резултатите ще са зашеметяващи!Дори и външно ще се промените до неузнаваемост!Може да станете едни от най-добрите лечители на души с подобни проблеми като  вашите!

ВЕЗНИ-Плутон за вас е в 4 дом,домът на родителите,миналото и душата!
Често пъти ще усещате едно душевно притискане и неизказана болка.Вероятно всичко това да идва от ситуация свързана с вашата майка, съпруга(за мъжете) ,властна баба или свекърва. Взаимоотношенията ви с жени през този период ще са доста сложни и  определено трудно, ще намирате общ език.Възможно е тези  чувства да са възникнали във вашето детство или да сте били изоставени от близки хора!Може   да не сте получили необходимата топлота.Много вероятно е да сте загубили и близък човек!
Трябва да погледнете много сериозно на тези душевни травми и белези,защото  може да доведе до вечна самота и страх от обвързване и създаване на семейство!
Първото нещо което трябва да направите е, да споделите чувствата си!!!Когато го направите, въпреки страха от последиците , автоматически ще получите така необходимата ви душевна трансформация и разрушаване на страховете.Може временно да усетете неодобрение и разцепление с близките ви,но нека това не ви тревожи!Много скоро всичко ще доведе до ситуация във ваша полза!Така,ще отпаднат всякакви съмнения и от двете страни и ще се научите да общувате емоционално правилно с хората от близкото си обкръжение!!
Много от провалите ви се дължат на това ,че не изразявате чувствата си и оставате възможността на хората да си съставят погрешни изводи за вас!
През този период на лечение пребиваването ви в къщи ще е наистина лечебно и от голяма полза за бъдещето ви!С вашият опит придобит след това, може да станете лечител и на други хора с подобни травми!

СКОРПИОН-Плутон е в 3 дом.Домът на ума,ранните детски години,съседи и съученици,братя и сестри,учители,рутина и ежедневие ,както и кратки пътувания. Трансформацията ще е ,именно в тези сфери  уважаеми Скорпиони.Днес говорим за вашия управител-Плутон!
Така ,думите ще имат голяма сила и власт през следващите години за вас.От една страна ще се ограничавате да споделяте проникновените си прозрение  с другите и несъзнателно, ще осуетявате всяка възможност за изразяване на нови прозрения от/за вас с околните.Ако се опитвате да контролирате хората,като не им разкривате информация от страх да не бъдете отхвърлени,ще изпаднете в объркване,тъй като ще се съмнявате в собствените си възгледи!В крайна сметка, може да ви намразят и да се почувствате неспособни да общувате убедително.Ако пък ,използвате ума си, за да убеждавате като изисквате от хората да се съгласят с вас пак ,няма да се получи.Това ще им звучи като интелектуално сплашване ,натрапчивост и много вероятно е ,да срещнете пълна  съпротива!
Навярно тези страхове и начин на общуване идват от едно минало  на  словесно малтретиране  или телесно  отблъскване.
Думите могат да се превърнат във фокус на власт САМО ,ако те не бъдат използване с догматична или комерсиална цел!
Превъзмогнете тези психологически бариери,които ще възникнат през тези години и ще може да станете така наречените лековити оратори за хората !Вместо да използвате думите ,за да манипулирате ,  им придайте една образователна цел и ще бъдете  аплодирани!!

СТРЕЛЕЦ-Плутон за вас ще направи трансформация във 2 дом,т.е реформи в-ценностната система и начин да печелите и  развличате!С други думи, може да сте променили или предстои да промените работата си ,като  ставате от предприемач -служител или да се пенсионирате, оставайки в къщи.По този начин извършавате някаква дейност там или ходите някъде за допълнителни доходи.При всички положения,по една или друга причина отношението ви към парите се е променило коренно. Може би сте разбрали ,че фокусирането ви върху парите и удоволствията няма да ви донесе повече печалба и ценз,а тъкмо обратното!Колкото по освободено гледате на всичко това,толкова по лесно ще намирате начин за печелене на пари и повече задоволство.
Поради различни страхове или вътрешни угризения,може да използвате или сте използвали парите,за да държите другите до себе си или да им се харесате,но това може да има своите последствия !Погрешно е и много опасно!
Ако пък ,използвате ползотворно тази енергия  може да привличате парите по "магичен"начин и да подпомогнете хората в нужда ,без да го афиширате !
Естествено ,за което съдбата щедро ще ви награди!!!

КОЗИРОГ-Плутон е във вашата зодия от 2008 и ще остане там до 2024!Вие сте реформаторите на душевната революция на 21 век! 1 -дом е домът,свързан с вашия облик , дух и идеи в обществото.
Ако се криете зад престорена безобидност може да привлечете несъвместими  за вас хора.Отказът от честни реакции, би могъл да ви отнеме  възможността да промените положението си към по-добро.
Може  да изразявате възгледите си  егоистично или за сплашване,  манипулирайки другите,очаквайки  от тях да отговарят на очакванията ви!Не го правете,защото ако се опитвате да насилвате хората да се  променят по този начин ,ще срещнете упорита съпротива от тяхна страна!Това безизходно положение поражда застой,неудовлетворение и ограниченост във връзките ви!
Борбата за власт нерядко си личи и във външността ви!Отблъскващо е,защото на челото ви като, че ли сте написали "Не ми заповядвай какво и как да правя"..!
От друга страна ,ще се опитвате стриктно да владеете емоциите си,като не се доверявате на никого и не позволявате на другите да навлизат във вашите територии и знания!
Това разбира се,е опасно и може да ви превърне в самотници!Опитвате се през този период да правите за някои хора прекалено много,като по този начин ще ги държите под контрол и ако видите ,че те не се отнасят подобаващо ще  решите да ги "накажете" строго!!
Може би недоверието ви към хората е породено от стари травми и от едно силно предателство!Може и смъртта на един много силен или важен за вас човек  или преживени сложни семейни ситуации да са в основата на това поведение!
Но,ако използвате градивно силата на Плутон през този период ,която е много  мощна ще имате възможността да станете един много силен и влиятелен човек във вашата среда!
Възможно е да се заемите сериозно с изучаването на психология и нейната роля , върху личностното израстване! Способностите ви на силен лечител психотерапевт ще се завишат,както съзнателно ,така и  подсъзнателно.

ВОДОЛЕЙ-Плутон ще остане в 12-я ви дом до 2024.Сериозни емоционални трансформации ще настъпят през този период.
Може би не смеете да контактувате с висшия си разум по начин ,който подтиква вас и останалите към по-дълбоко опознаване на духовното измерение на Аза. Възможно е и да отричате силите на идеалите си и да не успявате да изразите гледната си точка правилно.
Страхувате се,че ще изгубите контрол или че, в живота ви ще настъпи смут ! Стараете се да не реагирате на обстоятелствата,базиращи се на възгледите ви.Това обаче, може да доведе до чувството ,че светът не ви разбира и до негодувание към околните, породени от липса на далновидност и разбиране !В крайна сметка може да останете единствено със застоялото си чувство за власт  над истинския ви Аз!Бъдете внимателни с подтискането на емоциите,защото това води  до себеунищожение,отчуждение или до физически болести.Може да станете  подвластни и на самовнушенията си ,че сте болни от някаква болест,а в действителност да не сте!Така ще си причините истински здравословни проблеми.Това за вас може да е  начин да манипулирате другите ,като изисквате от тях да са до вас във всеки един момент,но знайте ,че това не води до здравословни взаимоотношения!Също, внимавайте с връзките си от  "подземния свят",ако имате такива!Ще ви излязат скъпи сметките!Не влизайте в тъмни и дълбоко скрити сделки!Опасни са!Може да се окажете пристрастни към нещо,някого или вещества!Бъдете внимателни!Пристрастяването каквото и да е то, е вид психическо разстройство и се  изкоренява доста трудно!
Овладявайки това положение и използвайки ползотворно тази енергия на Плутон ще успеете да се справите с вътрешният си гняв и вина ,които ви карат да си доставяте удоволствие и величие ,чрез пристрастяване.Не става лесно,но когато човек има силна кауза за един по качествен живот в  бъдеще си струва!

РИБИ-Плутон в 11 дом ще остане до 2024.Домът ,който се свързва с обществото в което живеете,политическите ви убеждения,приятелите,хората които ви даряват с любов.Дълбока трансформация ще настъпи,именно в тези области .
Може би  сдържате умението си да изтъквате факторите в групови ситуации,които противоречат на универсалните ви цели.Всичко това от страх,че изказването ви на нетрадиционни идеи може да не бъде одобрено! Така ,несъзнателно отнемате на себе си и  другите възможността да осъвремените потенциала си за колективен идеал и съвместна дейност. Това естествено,ще ви накара де се почувствате застрашени,безсилни и изолирани.
Страховете предизвикващи тези реакции в обществото идва от ученическите ви години. Тогава една група от приятели или случка,  са ви оставили трайни психически белези.
По тези причини,през този период до 2024 ще ви е трудно да се присъедините към един колектив(общество)  от хора с общи интереси и като че ли ,ще ви се иска да им докажете ,че вие сте много по- различени! Внимавайте с такъв вид изолация ,защото това може да ви направи малко антисоциални!Избягвайте и крайните политически убеждения и  абстрактните обществени поведения за приличане на вниманието на околните,защото това може да има и обратен ефект.
Използвайте правилно енергията на Плутон и участвайте в някаква група от хора с общи интереси ,за да може да се освободите от този вид изолация ,в която сте се поставили сами.

Пожелавам на всички да придобият силата на самопознанието и станат уравновесени и прогресиращи хора.







Коментари