За връзка


mmil73@hotmail.com


Зодия Овен 21.03-21.04
                     


...е първата зодия в зодиакалният кръг.
Овенът е началото,а Рибите края!

Независим и егоцентричен. Харесва му да е пръв във всичко.Той е   истински лидер!Оптимистичната му същност  привлича хората като магнит и ги  кара да  изпъкват като него! 
 Овенът винаги се откроява. Той трудно се сработва в групи,защото се страхува  ,че ще загуби от енергията си.Обича да започва нови неща в различни   области от живота си.Работи бързо и ентусиазирано.Не се вглежда в малките подробности и това понякога му пречи.
Често пъти  поема големи рискове,който могат да се окажат за негово добро или зло!Обича спорта и бързите колите.
Сред хората се държи като един джентълмен(за мъжете) или като една силна жена,която би се справила с всичко!
Овенът може да получи финансова независимост , ако насочи цялата си енергия към работата ,но не е изключено и да спечели от една голяма щастлива случайност!В работата си иска да се чувства независим и със свобода за действие.Често пъти прави грешки , защото не обича да се вслушва в съветите на другите! Много пъти   става раздразнителен , остър, ироничен и действа прибързано!Особено, когато нещо  го притеснява и притиска , той не може да мисли спокойно.Взема прибързани решения , дори и ако  знае, че по този  начин би загубил много. Обича силно семейството и приятелите си,но счита ,че трябва на всяка цена да бъде самостоятелен.В интимните си връзки е много страстен и търсен партньор.Бързо се влюбва,но и бързо му омръзва.Борбата му за надмощие често му създава проблеми. Избира партньор,който е напълно различен от неговата същност и това с течение на времето му създава  спорове и несъгласие! Така е,защото голямото му различие от интереси може да доведе до съдебни претенции и неприятности от различно естество.Но..,това  е Овенът,човек на силните емоции!

Слаби страни на Овен са: Непостоянни са - Раздразнителни - Неориентирани  и Нетърпеливи
Силните му страни  са: 
Независимост - Смелост - Оптимистичност - Ентусиазираност - Безстрашие 
Известни Овни са : Leonardo Da Vinci , Самюел Бекет, Чарли Чаплин , Марлон Брандо , Billie Holiday , Винсент ван Гог , Ханс Кристиан Андерсен , Маргарит Nttiras , GA Бах
Елементът е: Огън
Планета Управител:Марс
Максима:"Аз ..."
Деликатни части от тялото: главата, лицето, горната част на челюстта, мозъчни
Камъни за късмет:рубин, аметист, изумруд,диамант
Растения: мак, магарешки бодил, папрат 
Цветове: Всички нюанси на червено 
Допада си с: Лъв, Везни, Скорпион, Близнаци

Според дата на раждане Овните се делят на три декади:

21.03-31.03-Управител е Марс-Марс
Двойното влияние на Марс прави хората от тази декада, доста войнствени и силно раздразнителни, защото имат излишък на енергия.Те са много  активни, екстровертни,приказливи  и много  нетърпеливи. Понякога монополизират в един диалог и са силно неуклончиви в своето мнение,като цяло са силно  твърдоглави.Лесно за замесват в битки и свади.

01.04-10.04-Управител Марс-Слънце
Родени в тази декада са по-толерантни,спрямо другите.Слънцето ги прави по-меки и по-малко егоистични.Те са по-амбициозни и търпеливи хора, с благ и идеалистичен характер.  Родени са за лидери. Влиянието на Слънцето им помага да се неутрализира много от опасната енергия на   Марс.

11.04-20.04-Управители Марс-Юпитер
Юпитер или Зевс ,най-големият благодетел ги прави интуитивни,щедри и учтиви.
Проявяват особен интерес към пътуването, ученето и спорта,както и към религията и философията. Въпреки това се считат за най-нетърпеливите !

Според часа на раждане Овните се делят на 12 вида,зависимост от Асцендта им.
ОВЕН с АСЦЕНДЕНТ:

ОВЕН-ОВЕН-
Характеристиките на Асцендента са подчертани още повече от двойното присъствие на Марс.Това са хора,винаги готови да се хвърлят в" битка",за дадена кауза,за личното им оцеляване или това   на техен близък,както и за да осъществят мечтите си.Често пъти това са хора екстравагантно облечени,който искат да привлекат вниманието на всяка цена.Имат желанието да докажат ,че са първи във всичко.

ОВЕН -ТЕЛЕЦ-
Хора ,които се опитват да обединят две съвсем различни енергии(Венера-хармония и Марс-война и борбеност) и това им създава определена трудност.Родените с Асцендент Телец Овен са енергични , ентусиазирани, но също така упорити и не приемат съвети от никого!Изглеждат тихи и щастливи на пръв поглед,но вътре в тях винаги тлее един силен огън,който всеки момент може да бъде възпламенен . Опитват се да налагат вижданията си и обикновено отказват да признаят грешките си.Това обаче създава  странни ефекти, върху  взаимоотношенията им с близките хора.

ОВЕН-БЛИЗНАЦИ-
Присъствието на Меркурий(управителят на Близнаците) в тази комбинация прави овните ,родени с този Асцендент да са силно енергични,но и нетърпеливи !Често пъти те изоставят започнатия план или идея, защото нямат търпение да  видят неговите резултати.Подобни неуредици има и в интимният им живот.Съзряването с годините ще им помогне да разберат какво всъщност им харесва в този  живот и от какво, именно имат нужда! 

ОВЕН-РАК-
Тази комбинация създава много вътрешни противоречия и доста променливо настроение .Овните с този Асцендент често пъти използват ,така наречената "миловидна маска",зад която се крие един силен и понякога жесток характер!Хора независими,които могат да постигнат целите в живота си,но не се чувстват достатъчно силни за това,което е основният им проблем.Често пъти  сменят естеството на работата си,именно по тези причини.

ОВЕН-ЛЪВ-
Хора честни и с отворен ум.Успехът за тях  е много важен !Така,запазват необходимото самообладание,търпение и спокойствие .Те са  щедри и талантливи ,затова и имат и много приятели.Връзките  с чужбина ще изиграят важна роля в живота им.Не е изключено един ден да спечелят много от един съдебен спор.

ОВЕН-ДЕВА-
Това са хора интелигентни, честни, креативни и със силно развито чувство за справедливост.  Тези им качества, понякога  ги направят, да изглеждат в очите на хората безчувствени и жестоки, защото  предпочитат да подкрепят закона, дори и ако това   е в загуба на техен близък или приятел.В сантименталната област,   не  изразяват лесно чувствата си и това отново ги прави отдалечени и студени хора. Имат обаче,способността  да запазят спокойствие дори и в най-емоционално заредената ситуация.Така ,рядко правят грешки в живота си!

ОВЕН-ВЕЗНИ-
Овните с този Асцендент са секси, чувствителни и романтични.Държат много на връзките си.Търсенето на сексуален  партньор започва от много ранна възраст и обикновено води до преждевременен и прибързан брак. Приятелите им ще изиграят важна роля ,защото не е изключено ,именно те да ги запознаят с любовта на живота им.

ОВЕН-СКОРПИОН-
Родените с тази планетна комбинация от зодия Овен и асцендентен знак-Скорпион са пълни с енергия и жажда за живот.Характерът им може да бъде даден за пример!Никога не се отказват ,нито се спират пред каквито и да било трудности, при осъществяването на желаната цел. Често пъти се отличават с натрупване на богатство в хода на живота им,тъй като имат неограничен резерв от търпеливост и сила!

ОВЕН-СТРЕЛЕЦ-
Характерните черти на тези хора са зрелостта и оптимизма!Това ги прави търсен човек,от който се искат съвет и вяра за утрешния ден.Това са хора много амбициозни и трудолюбиви.Постигат значителни успехи в областта на която са се отдали.В сантименталният си живот обичат постоянните връзки,но ако разберат, че са притиснати и нямат пространство за действие ще "избягат"далеч!

ОВЕН-КОЗИРОГ-
Тази комбинация дава голяма сериозност, търпение и концентрация, за да се реализират целите .Овните с Козирог са твърдо решени да направят свръхчовешки усилия и жертви, за да завладеят позицията, която заслужават.Влюбват се дълбоко,верни са на своите партньори,което им дава възможност да създадат един щастлив брак и семейство.

ОВЕН-ВОДОЛЕЙ-
Революционери и идеалисти, те са необичайно честни и отворени, за обществото хора.Необвързани и непредсказуеми.Те непрекъснато изненадват околните  с интересните си маниери и думи.Обичат да пътуват и навярно ще изберат един партньор в живота,с който да обиколят света.

ОВЕН-РИБИ-
Тези хора имат безгранична енергия и им харесва постоянно да влиза в нови приключения.Работят неуморно, за да си създадат стабилна икономическа база, но обикновено необмислено губят парите си!
Възможно е да спечелят от продажбата на един имот или залагайки интуитивно на борсата.










Коментари