За връзка


mmil73@hotmail.com


            ЗОДИЯ Водолей 20.01-18.02
                                      

                                                                     

Водолеят е 11 знак на зодиака.  

Родът му  е мъжки,а  качеството  неподвижен. 
Eлементът е Въздух. Управителят на Водолея е Уран. 
В тази зодия на Слънцето му е трудно да изрази своите функции на топлота и добросърдечност. Трудно е и за  Сатурн (с Козирог),защото Водолеите са против установените класически стандарти. Не е добро място и за Плутон,който е в упадък.
Предимства: Независими, приятелски, искрени, изобретателен
Недостатъци: Упорит, непредсказуеми, далечни, нестабилна
Управляващата планета: Уран
Символ: превозвач вода
Цитат: обобщава и групира
Чувствителни части на тялото: кръвоносна система, лактите, тибията
Камъни: Aquamarine
Растения: орхидея, ябълка, портокал
Цветове: Светещи цветове, синьо, сребристо
Мачове: Овен, Близнаци, Везни
Известни Водолеи: Пласидо Доминго, лорд Байрон, Жана Моро, Михаил Баришников, Вирджиния Улф, Моцарт, Хъмфри Богарт, Настася Кински, Джина Дейвис, Хъмфри Богарт


Най-характерното за хората от тази зодия е,че  са силно независими!

Всеки опит да се ограничи личната им свобода и амбиции за грандиозни проекти, би ги накарало да се разстроят и напуснат средата ,която им причинява това! 
Независимостта не е просто желание за тях,а е от съществено значение за умственото им спокойствие.
Силните страни на Водолея са: Остроумен - Духовно развит - Хуманист - Изобретателен - Оригинален
Слабите : Напорист революционер без причина - Саркастичен
Планета Управител:Уран
Любими цветове:тюркоаз , виолетов ( лилав ) , тъмно сив , лилав , черен
Камъните им са: Аквамарин , Аметист  , син ахат
Етерични масла : роза , нероли , иланг иланг , лавандула , тамян
Водолеите са хора визионери,борци за интелектуална независимост.Те винаги искат да се различават от тълпата,за да следват своя път в живота.Нестандартни са и за това често са преуспели. Предчувстват бъдещето преди то, да е разкрило своето лице!Винаги са в интелектуална стимулация , постоянно откриват нещо ново , формират  нови становища и упорито следват своя собствен път на  независимост. Никога не се интересуват от това, "какво ще кажат другите" !
Водолеят е пълен с парадокси .

Интересува се от  неща,които за другите са много абстрактни или дори нелогични.През периодите когато е сам е най-продуктивен.Обича да опитва и от двете страни на живота,т,е да погледне на нещата  от светлата и тъмната им страна,като  избира винаги онова,което ще има бъдеще!
 Следва политика на " живей и остави другите да живеят ", където всеки може свободно да изразява себе си !
Не обича да критикува хората,защото е на мнение ,че всеки има право на избор и свой начин на живот.Водолеите имат дар слово и умеят да бъдат водачи-оратори в една група с обща обществена кауза!
Обичат промените,защото скуката и еднообразието са техен враг!
 Ексцентричността им винаги ги прави уникални .


Според деня на раждане Водолеите се делят на три декади


Родените от 20-29.01 са в първата декада на зодията.
Подвластни са изцяло на Уран.
Те са силно далновидни. Разполагат с научен ум и прозрение.В състояние са да предложат невероятни идеи ,за да подобрят качеството на живота,както за самите тях ,така и на околните.Те са големи  реалисти и свободомислещи хора Държат много на приятелството и наричат всеки приятел,дори и онзи, на който с когото са си казали само едно "Добър Ден"!
Недостатъкът им е ,че  се чувстват прекалено независими и необвързани спрямо другите,като по този начин   изглеждат ексцентрични и упорити  бунтари .Шокират със своето поведение ,като карат хората около тях да се чувстват неловко.Често в зодиака ги наричат , в добрия смисъл на думата разбира се-"лудите" .Със същата сила обаче ,могат да бъдат наречени и гений.Те са много прогресивни  и с блестящи идеи!
Обичат техниката и научното развитие в обществото.Държат на групата и човека ,като личност!


Родените от 30.01-08.02 са във втората декада на зодията.
Подвластни са освен на Уран и на Меркурий.
Хората родени през този период имат странната способност да абсорбират знанията, като "гъба" и да ги разпространяват по един много приятен начин.Те са една  подвижна енциклопедия!
Имат интелектуално креативен дух и може да се развият,като  много добри писатели.
Недостатъкът им е, че  лесно  се отегчават и бързо губят интерес! Винаги търсят нещо ново , което да им възбуди любопитството  и  подхрани  духовните им търсения .
Друго малко,но отрицателно качество е ,че многото информация ,която обичат да събират и разменят с хората около тях, може да доведе до известна доза клюкарство,което да наруши приятелските им взаимоотношения.


Родените от 09.02-18.02 са в третата декада на зодията Водолей
Подвластни са на Уран и Венера.
Венера ,определено  прави тези хора с по-голяма доза за сътрудничество и създаване на връзки,в сравнение с останалите представители на зодията Водолей,които са особено независими.
Родените в третата декада имат силната необходимост от един партньор,който да не ограничава свободата им ,а да ги насърчава в глобалните им проекти.Добри организатори са в група от хора(колективи) ,защитаващи различни хуманитарни програми,както и добри дипломати.Недостатъкът им е, че  винаги се нуждаят от партньор, който ще им помогне да изпълнят ролята си в живота!
 Идеите им се характеризират с художествен тенденция и елегантност.
Имат добър вкус и  чувство за хумор.


Според часа на раждане Водолеите се разделят на 12 категории.


Водолей с Асцендент(ASD)...


ОВЕН-вие сте като един магнит за хората около вас.Но връзките ви за съжаление нямат голяма продължителност във времето!Мразите рутината и всичко започва с това.Имате нужда от нещо ново и ново ,било то във връзките ,обстановката или работата.Трудно ви е да сте постоянни!


ТЕЛЕЦ-вие сте  доста реалистични и се интересувате от  физическите,материалните и социални ценности в живота.От особено значение за вас  е   професионалното ви утвърждение в обществото. Искате  да получите добър пост или позиция, което ще ви позволи да имате финансова сигурност и по-добър живот.Не залитате особено по идеи, свързани с големи хуманитарни цели.Практични сте.


БЛИЗНАЦИ-Вие сте интелигентен и чувствителен човек. Обичате да общувате и да обменяте идеи,които отговарят на вашите духовни занимания.Родени сте за приключения и пътешествия.Много вероятно е да напуснете родината и да се преселите в чужбина,било то по-работа или от лични предпочитания.Обичате пътешествията и риска.Вие сте от малкото хора,на които им харесва една  платоническата любов.


РАК-Изглеждате чувствителни, уязвими и романтични на пръв поглед, но в действителност  сте много любопитни и напълно непредсказуеми!В любовта сте разделени между сериозното обвързване  и личностната свобода,т.е хем искате да имате връзка,която да завърши с брак,хем се страхувате от ограничение на личната ви свобода! Лоялни сте и не бихте искали да ви хванат в незаконни приключения, така че търсите партньор, с когото да живеете в разбирателство и честност без да ви бъде отнета свободата.


 ЛЪВ-вие сте от хората с голямо самочувствие,горди и оптимисти.Знаете  как да се държите, как да убедите другите и как да  защитите  интересите си. Бляскавият  живот за вас, е от голямо значение и много обичате, да се наслаждавате на лукса.Вие сте много щедри . Любовта ви се проявява по много и различни начини, както в думи ,така и в действия, които остават  незабравими за околните.


ДЕВА-Тази комбинация ви кара да  търсите истинския смисъл на живота и да промените всичко онова, което не може да понасяте.Вярвате, че всеки трябва да бъде независим и да се бори за еманципацията. По време на живота си,  ще имате период,когато ще  се занимавате с много благотворителни дела.


ВЕЗНИ-Имате силното желание да общувате на много и различни нива, но най-вече на емоционално.Търсите баланса, хармонията и спокойствието в обществото.Вежливостта, любезността и дипломацията ви отварят много врати към успеха и личностното ви утвърждаване.Но,трябва да се научите да запазвате самообладание и да избягвате напрежението и яда.


СКОРПИОН-Тази комбинация е доста трудна и сложна. Ще ви създаде тенденция да усложнявате нещата,свързани с вашите желания и цели,които са неясни и затова е трудно да бъдат постигнати. Въпреки това не позволявайте на никой да ви повлияе и упорито защитавайте своите вярвания и убеждения.Вие сте много независими и ще се постигнете по-добри резултати, ако се опитате да контролирате  нервността си.


СТРЕЛЕЦ-Имате естествено красноречие, която ви позволява да станете приети и разбрани от всички. Динамичността  и  желанието да общувате с хората, ви прави добри като бизнес консултанти и мениджъри. Въпреки това , трябва да бъдете внимателни и да не  изразходвате  енергията си в много и различни дейности едновременно. 


КОЗИРОГ-Тази комбинация може да ви доведе до личен триумф и материален просперитет.Имате високи идеали и искате да допринесете за подобрението на обществото,  оставяйки в страни вашите лични амбиции. В рамките на семейството държите да поемете важни отговорности и грижи за поддържането на традициите и материалните  ценности .


ВОДОЛЕЙ-Вие сте много свободни и независими хора. Искате постоянно да се развивате в различни области и да се занимавате с нови и необичайни неща. Прогресивни хора сте,които вярно следват новите технологии.Недостатъкът ви е, че лесно ставате революционер и вие трудно  да се адаптирате към социалните правила. Казано на кратко, вие сте бунтовници с или без причина!


РИБИ-Вие сте големи идеалисти и изключително чувствителни.Обичате да защитавате и борите за глобални човешки каузи и да губите в битки,които касаят личния ви живот."Лекари без граници", биха могли да бъдат достойни представители на вашата астрологична комбинация, характеризирайки я с много себеотрицание.






Коментари