За връзка


mmil73@hotmail.com


ИСТОРИЯ НА АСТРОЛОГИЯТА.
ЩО Е АСТРОЛОГИЯ?
С КАКВО ТЯ НИ ПОМАГА В 21 ВЕК.......

                                               


Астрологията е наука ,която показва отношението на човека към планетните тела и обратното.С една дума връзката на човека с КОСМОСА.Астрологията в основата си е една  система на мислене.
"Всичко ,произведено от природата и от изкуството е под въздействието на небесните сили.Съзвездията и небесните тела са били тук преди всички творения и следователно упражняват влияние върху всичко,което се намира под тях!От това необходимо следва ,че когато един правилно наблюдаван небесен модел описва някакво произведение на природата или на изкуството,някои от силите на първия влияят на втория!!"De mineralibus-Алберт Велики.
Преди 10 000 години първобитните хора са използвали фазите на Луната за сеитба ,лов ,зачатие ,риболов и много други дейности от ежедневието си.Още тогава те осъзнават, че има връзка между  човека, животните, растенията и небето със звездите /планети, астероиди/.
Един класически пример.

Според Хилдегард  всяко дете в 21 век знае, че Слънцето е като един връх на небосвода; то осветява Земята, водите и разпръсква топлината си в различна степен и така се образуват сезоните.
Луната също в своите фази има влияние върху равновесието на течностите в човешкото тяло..."Ηildegard von Binggen, Heilkunde: Das Buch von dem Grund, dem Wesen und....1957
Tова са едни елементарни примери за влиянието на космичните тела-планети върху човека и неговото съществуване,но след 10 000 години ние хората на 21 век ,все още се вълнуваме от въпросите."Кога да започна определена дейност", "Как мога да постигна хармония със себе си и околната среда и обществото около мен"...И какъв е моят път ,който трябва да измина до края на живота си","Кой съм аз"...


Астрологията е САМООПОЗНАВАНЕ с помощта на звездите.


Какво означава  рождената  ни карта или така наречения хороскоп  ?
Хороскопът или Астро- картата   е паспорта ни на Земята. Тя е като отпечатъка на пръстите ни, автентична и неповторима. Картата се базира на дата, месец, година, място и часа  на раждането ни. От тук се вижда ,че дори и близнаците не могат да имат еднакви астро карти, по причина, че  имат разлика в минутите при раждането си, а от там и различието им! Друг пример, който е показателен за това какво всъщност представлява астралната ни карта е, че тя е като една снимка на небосвода в момента на нашето раждане.Например,ако  някой се е родил през периода   21.12-19.01 oзначава, че Слънцето му се е намирало в зодияка на Козирог. По тази причина астрологичната   карта е разделена на 12 зодиакални дома = 12  знака.Всеки дом се състои от 30 градуса, както всеки месец има 30 дни. Следователно 12 дома с по 30 градуса са равни на 360 градуса или 360 годишни дни.../= 365/. В това кръгло парче от Земята ние продължаваме до днес да наблюдаваме движението на Слънцето, Луната и останалите планети. Всеки астрален дом в картата ни отразява различна сфера от живота на човека. Неговото Аз,финанси,приятели , братя и сестри, неговия дом - родители,деца , развлечение, работа-професия, брак, наследство , обучение, кариера, обществена дейност и душевни и телесни терзания.

Как планетите влияят на нашия живот?
 Има две теории, които дават обяснение как точно става това в различните периоди на тяхното движение на небосвода.


 Според първата теория е ,че по време на движението си  планетите разпространяват различна енергия в/у Земята(доказана след 100 г днес на 11.02.2016!).С една дума различна енергия се приема от различните зодии или точки на Земята,в зависимост от размер и разстояние.Например ,когато у нас е зима,в Австралия е лято,защото положението на Слънцето към различните земни точки е различно.Така се определя денят и нощта ,а от там и различното ни поведение.Най-просто казано,когато е нощ правим един вид дейност през деня друг,както и през различните сезони.Също знаем ,че слънчевата светлина е необходима за образуването на витамин D и много други примери за влянието на планетите в/у хората ,растенията и животните.Така се обяснява и връзката на хората с космоса.

Втората теория за това как планетите ни влияят е свързана с тяхната символика и статистиката от събития,по време на  аспектите им през годините и влиянието им върху състоянието на човека .Например планетата Марс е свързана с желанието ни да спечелим да завоюваме.Венера е символа на красотата и любовта,Меркурий ни помага да общуваме и т.н. Връзката на Венера с Юпитер (късмет,печалба,сватба)носи щастие,пари и брак на хората ,когато се образуват хармонични аспекти!Статистически доказано.Тази теория е, астрологически език с дълбока символика , който говорим за поведението и вътрешната динамика и взаимоотношението на душата на човека с планетните цикли.  


Астрологията не е само средство за бъдещи прогнози,а за личностно проектиране и самоусъвършенстване!


 
ЦЕЛИТЕ НА АСТРОЛОГА
1.Желаем да помогнем на своите клиенти да си извисят и придобият реалната представа за себе си ,като какви са те,кои са техните плюсове и минуси от характера".

По този начин ще им позволим да приемат себе си и оценят своята уникалност,както и по какъв начин да овладеят трудностите в  живот.

2.Желаем също,с помощта на транзитите и прогресите(ежедневните астро-прогнози) на планетните тела, да им дадем  разбиране за циклите-(от възможни събития) в живота  и начина на им на действие. Така  ще имат по-успешни постижения в предприетите от тях стъпки и ред в живота,създавайки си един усет за развоя на  събитията.


Синтетичната Астро-Психология дава възможност   да узнаем и развием най-вече талантите си,да засилим самочувствието си ,което  увеличава шанса ни за  Успех и Обществена  реализация.Така в последствие  израстваме като пълноценни и щастливи личности!
Синтетичната Астро-Психология  ни дава  и възможност да  открием слабите черти от характера си ,като ги трансформираме в положителна насока. По този начин   спрeме съпротивлението на външните фактори(събития и хора), намалявайки   емоционалния  стрес и  напрежение!




Коментари