За връзка


mmil73@hotmail.com


                              ЗОДИЯ ВЕЗНИ-23.09-22.10
                                                          
                                                        


Везните са седмия знак на зодиака.
Поставят  началото и първите  признаците на есента. Слънцето преминава през знака на Везни от 23 септември до 22 октомври, приблизително,ето защо казваме че родените през този период са от тази зодия.
Родът на знака е от мъжки пол и качеството му е- 

Импулсивен.
Въздушен знак .
Управител на Везните е Венера. Тук Сатурн е във възход, Марс и Плутон в слабост, а Слънцето в падение.
Предимства: Дипломатични, романтични, общителни, идеалистични и изтънчени.
Минуси: Наивни, флиртуващи, кокетни, нерешителни
Символ: Везни
Цитат: "претеглете и премерете първо,а после режете"
Деликатни части от тялото: Бъбреци
Камъни,носещи късмет: Сапфир, Нефрит
Растения: маргаритки, рози, тополи
Цветове: Наситено розово, тъмносин
Добра комбинация с: Водолей, Овен, Телец
Известни Везни са : Бриджит Бардо, Мартина Навратилова, Лучано Павароти, Дебора Кер, Маргарет Тачър, Скот Фицджералд, Елинор Рузвелт, Харолд Пинтър, Уилям Фокнър и др.


Характеристики и психологически тенденции
Везните имат способността да се свързват с другите на  основата на равноправието и законността.Да се обвързват с потребностите на хората до толкова, че другите стават по-важни, от колкото техните собствени нужди. Хармонията и баланса са разработени у тях, както на вътрешно ниво, така и по отношение на обществото.
Основните характеристики на Везните са необходимостта им за хармония и  съжителство(съдружие).

Мразят и отбягват скандалите!
Имат дарбата да привличат с външния си вид и дипломатично отношение. Затова  са известни с множеството си обществени връзки, с хора които са готови винаги да им помогнат.
Везните са предназначени да балансират отношенията между хората.Имат силно развито чувство за справедливост,което ги кара трудно да вземат решение,заради страха да не сгрешат!Тази колебливост се оказва в техен голям минус,защото много вероятно често губят добри шансове в живота ,защото не са се решили на един риск и не са взели решение на време!Везните са силно интелектуално обвързани с  хората около тях и се влияят силно от чуждото мнение,което пък ги дърпа назад във времето.Проблемите в живота им винаги са предизвикани не от  самите тях,а от това ,че са се доверили на някой друг!Затова трябва да  завишат самочувствието си,за да увеличат възможностите за успех!В този контекст е и невъзможността им да казват НЕ,т.е да отказват на другите,което им създава повече отговорности и проблеми със здравето и нервите!
Романтичната им душа и вярва,че всички хора трябва да държат на мира и хармонията често ги  разочарова . Високият идеализъм който  притежават, премахва чувството им за практичност и може да ги направи, да изглеждат много повърхностни или несериозни. В опита си да имат признанието и приемането на другите, често се обвързват силно  и губят самоличността си.Много вероятно е, да имат извънбрачни връзки или двойни бракове до края на живота си.В първият вариант е,защото не се решават на развод,а във вторият е, защото ги изоставя партньора,докато те се чудят какво да направят!
Държат също тъй силно на естетиката и красотата.

Поддържат изрядно външният си вид!Това е зодията на модните дизайнери,добрите политици и естети!
Отличават се с много добър вкус и артистични наклонности.Везните имат високо възприятие и научават бързо в живота, но често показват и признаци на високомерие и суета!


Според денят на раждането им,Везните се делят на три декади(категории)


Първата декада,са родените
от 23.09 - 02.10
Управители са им:Венера-Венера
Двойното влияние на Венера ги прави благородни и любящи. Комбинират прекрасно художественото си умение и логическо мислене. Държат на хармонията в дома и душата .Трябва да знаят ,че именно това, ще е и в основата на успехът им един ден.Винаги са добре поддържани,изглеждат перфектно и това им излъчване привлича хората,като ги прави много търсени.


Във втората декада са родените от 03-12.10
Управители са:Венера-Уран
Те са  много интуитивни и се наслаждават на голямо социално взаимодействие в обществото.Силно повлияни са от своите приятели, но ще трябва да  намерят време и за себе си, защото имат нужда  от самота и спокойствие,за да продължат напред.
Родените във втората декада са непредсказуеми и магнетични. Имат силното желание за успех в живота и намират начин да го постигнат,защото това  е тяхната основна цел!


Родените в третата декада са от 13-22.10
Управители са:Венера-Меркурий
Родените в тази декада държат много на знанието и истината.Те са  весели,но и авторитарни.Голям талант имат в писането,рекламата,вътрешният дизайн,външната красота и хармония ,като цяло.Много добре се представят пред публика,имат талант да търгуват и убеждават!Обичат философията и винаги имат своя теория за света и начинът на живот.


Според часа на раждане Везните се разделят на 12 категории,в зависимост от Асцендентният(ΑSD) си знак...
Везни с АSD


ОВЕН-винаги сте много ентусиазирани и авантюристично настроени,но ще трябва да знаете,че не винаги нещата стоят така,както вие бихте желали да са.Независимо от това, колко силни искате да изглеждате в очите на другите,в действителност сте много по-слаби и зависими от тях!Затова търсите силно  някой,който да е до вас,който да ви е ,като опора в живота!В повечето случаи,именно това бързане в създаване на семейство и връзка,ви кара да загубите,т.е да не се получи или да изберете ,неподходящия!Затова избягвайте прибързаните решение за брак или съдружие,за да не се окажете един ден дълбоко разочаровани!


ТЕЛЕЦ-двойното влияние на Венера,ви прави изискани и завладяващи,както по външен вид,така и по душа!Това ви качество, носи много приятели в живота и отлични обществени връзки,подкрепени с доверие и взаимопомощ.
Творчеството(музика,театър,изобразително изкуство) е задължителна част от живота ви,обичате също готварството(по-скоро сладкарството),както и градинарството.


БЛИЗНАЦИ-Тази комбинация е много хармоничен вариант.Прави ви надарен художник, пълен с огромна чувствителност. В търсене на идеалния партньор, който да е в състояние да задоволи емоционалните ви нужди и създаде,така необходимата  хармонична среда,сте готови на всякакви компромиси!Вашият проблем е, че не сте достатъчно последователни в действията си, което ви прави неблагонадеждни в очите на приятелите,които обаче,ще трябва да ви простят,защото дълбока вярват,че вие сте искрени,спрямо тях.

РАК-имате силен характер и интересът ви е изцяло  фокусиран върху дома и брака!Отделяте голя част от вниманието и парите си,за създаването на един хармоничен дом и семейството,изпълнено с любов.Допадат ви професии,свързани с дома или работа  от/в къщи.Семейният бизнес или грижата за семейството ви също, биха ви допаднали,както и търговията с храна  или бизнес до вода.В  числото на доходни професии се включват и продажбата на недвижимо имущество и вътрешен дизайн.Семейният съветник при  възстановяване на емоционалната хармония е един от професиите,които биха ви донесли дивиденти.Ако един ден се отдадете на нещо,което да дава смисъл в живота ви,  то ще ви подсигури  и  финансово спокойствие   и  обществено признание !


ЛЪВ
-Вие сте много атрактивни и имате силно еротично излъчване.Интимният живот за вас е началото и краят,т.е той е вашият основен смисъл в живота.Държите силно на честните връзки и хармонията в тях.Комуникацията е особено важен фактор за успеха на една връзката,според вашите разбирания.В професионален план изберете нещо,което е свързано с творчество,защото имате множество таланти и заряд да ги осъществите!Късметлии сте,затова в каквото и да се захванете много скоро ще станете известни.


ДЕВА-Вие сте много мили, но имате вътрешната несигурност и често,това ви пречи да вземате инициативата в свои ръце.Въпреки всичко,успявате да постигнете желанията си.Имате много амбиции, които обаче ще осъществите само, в присъствието на  някой, който да ви насърчава! 


ВЕЗНИ-вие сте истинските представители на зодията,притежавайки на 100% от основните  ѝ характеристики.Много привлекателни и очарователни сте.
Независимо от множеството ви интереси,вие винаги сте готови да се откажете от целите  си в името на голямата любов!Бихте направили всичко,за да се окажете в обятията на един богат и привлекателен партньор.От друга страна ,ще трябва да помислите и за една  професия ,която да ви даде удовлетворение и сигурност в живота,защото в противен случай,може да се окажете в сянката на вашият партньор/-ка и да се превърнете в  безгласна буква!


СКОРПИОН
-Опитвайки се да балансирате между "тъмното" и "светлото" две противоречиви тенденции, често сте във война със себе си.Обичате страстно и силно,но ако това се случва на далеч от хорските погледи.Не обичате да споделяте много и умеете да пазите тайни.По този начин поддържате едно равновесие в средата където живеете.Трудно ви е, да простите и често кризите във връзките нарушава душевната ви хармония,което пък,може да траят с години или цял живот!


СТРЕЛЕЦ
-оптимизмът  е най-големият ви плюс.Благодарение на него, се чувствате добре в обществото и сред своите близки.Честни и радостни сте,което също ви прави симпатични и търсени партньори.Носи ви късмет и пари.Уважавате мнението на другите и поради това, сте заобиколени от множество хора ,които ви симпатизират и помагат,когато трябва.Участието ви в групови мероприятия,туризъм,философия или връзки с  чужбина(а това може да са и заниманията  на вашите деца) ви носи много радост,хармония и късмет! 


КОЗИРОГ-вашата красота и сигурност е величествена и изпълнена с много авторитет и сигурност.Това кара хората да се отнасят спрямо вас с много уважение .Държите на принципите в една връзка и националните традиции.В живота търсите, именно такъв партньор(като  в бизнеса,така и в любовта),който  да има същите такива качества.Цените всичко което носи своя почерк и стил.Един ден,макар  и по- късно, успявате да си изградите име и висок ценз в обществото, постигате  с много труд и упорство и знаете че си е струвало.Не обичате пошлостта и лъжата,затова избягвате връзки с хора,които не си държат на думата или пък бездействат. Бракът и професионалният успех за вас, въпреки трудностите, ще бъдат  увенчани с успех!


ВОДОЛЕЙ
-Имате силна артистична наклонност,  привлекателни и красиви сте. Обичате социалният живот и glamour(с известности) връзките.Изпълни сте с идеи, които могат да донесат духовни и материални постижения,както за вас,така и за обществото,затова реализирайте ги,без да се замисляте!Пътуванията в чужбина и любовта ви с един чужденец/-ка ще промени живота ви изцяло!Естетическото възприемане на личността  е ключов елемент в един брак,затова имайте го в предвид когато се налага да избирате!


РИБИ-Имате  умението да разбирате хората и да ги насърчавате в усилията им към успеха,това ви прави популярни и търсени.Успехът ви с противоположния пол също, е един от силните ви козове, но ще трябва да избягвате участието си в истории,за които от самото начало знаете , че имат неясен характер и слаби перспективи.



Коментари