За връзка


mmil73@hotmail.com


                                  ЗОДИЯ ДЕВА 23.08-22.09
                                                          
                                                   
     

Дева е шестият астрологичен знак в зодиака  и вторият  земен.С навлизането на Слънцето в зодията Дева се дава началото на период от време,когато трябва да планираме,да асимилираме всичко и всеки, и да се захванем здраво за работа.

Добродетелите на зодията са:
-Добър анализ на характера на хората и обстоятелствата, критичното мислене и поведение, методично обслужване, проверка,търпение и наблюдение.
Пороците са:
-Прекалена взискателност ,както към самите себе тях,така и към другите. Известна  злоба, завист и издребняване,което води до  мизерия и прекалена капризност.

Управляваща планета е: Меркурий
Символът е: Дева
Цитатът е: "Аз служа"
Деликатни части от тялото: корем,очи, панкреас, далак, обмяната на веществата,като цяло
Камък за късмет: Аметист
Растения,които им помагат в цветотерапия са: Pine, Elm, теменуга, амарант
Цветове,носещи хармония: Indigo, Deep Purple, сребро
Допадат им: Близнаци, Риби, Телец
Сред известните хора, Деви са:Mother Teresa, Agatha Christie, Мария Монтесори, Грета Гарбо, Шон Конъри, Мери Шели, Джералдин Ferrara, Джордж Хегел, Алтея Гибсън 

Възможности за развитие имат в:
...в сферата на услугите,преподаването,медицината и философията.С една дума всичко, което е в помощ и услуга на човека.
Девите имат практичен подход в живота и го следват абсолютно прецизно.Имат строго изразена ежедневна програма и навици,които не биха  променили за нищо на света.По този начин гледат и на хората около тях и затова се стремят всячески да стигнат до идеалното,отстранявайки хаоса.Макар  винаги да имат една тайна област от живота си,където никога не могат да поставят ред и това е в основата на техните психически кризи и сблъсъци.
Девата обича силно хората и животните, и винаги  се грижи за тях  яростно и неотклонно до степен такава,че  може  да посвети целият си живот на това,превръщайки се в жертва!
Понякога им е трудно да разграничат реалността от мита,което ги кара да станат нерешителни за неща, които на пръв поглед изглеждат ясни и прости.
Хората от зодия Дева са много добри в професии,които изискват търпение,съжаление,внимание,точност,както и някакъв вид методика и добра организация.Но манията им за съвършенство  често е толкова досадна,че им създава както личностно напрежение,така и проблем с общуването.Това вреди и на емоциите и здравословното им състояние.
Затова, голямо процент от Девите имат различни странности,фобии и мании. Животът им протича често от една крайност в друга и колкото да са педантично организирани и реалисти по един или друг начин, изпитват зависимост от другите хора.
Кармичният им урок е, да се научат, да дават и служат правилно на хората и че любовта е целомъдрие!
Дийпак Чопра пише:
„Най-мощните форми на даване са нематериалните Дарове, като загриженост, внимание, привързаност, признателност и любов са измежду най-ценните, които можем да предложим.
Избягвайте Непоисканото добро!
В любовта също не им е лесно на Девите,защо искат време и сигурност,за да се доверят.Затова пък, са пример за съпруг/-а,колега или приятел.Те са постоянни, търпеливи, грижовни и обичат дълбоко,въпреки че изглеждат студени.
Защо всички Деви на са едни и същи?
Кое ги отличава?

Първо всеки зодиакален знак се дели на  три части,в зависимост от Рождения Ден на всеки.

Родените Деви от 23-31.08 са в първата декада на зодията
Управители са:Меркурий-Меркурий
Както всяка първа зодиакална декада,така и тази, включва- 100%-те представители на зодията.Ще рече ,че имат най-силно изразени  зодиакални  характеристики.
Двойното влияние на Меркурий им дава неограничени интелектуални възможности.Постоянството и съсредоточаването на енергията им  е най-голямата им сила.Те са по-приятелски и социално настроени, отколкото Девите в другите декади.В много случаи обаче, са недоверчиви и имат особена нужда от помощта на другите, за да преследват  целите си.


Родените от 01-11.09 принадлежат към втората декада на зодия Дева
Управител:Меркурий-Сатурн
Влиянието на Сатурн ги прави организационни и практични във всички области и професии.Те са по-затворени и не толкова социални спрямо другите представители на зодия Дева.Не обичат да излагат мислите и чувствата си на показ.Трудно им е да поискат помощ,когато им е нужно.Предпочитат да се борят сами.


Родените от 12-22.09 са от третата декада на зодията.
Управители са:Меркурий-Венера
Влиянието на Венера ги прави по-меки в социалните и интимни взаимоотношения,както и по-щастливи,в сравнение с другите Деви.Имат  артистични и литературни таланти, които могат да привлекат много фенове,а това съответно, да им донесе дивиденти в интимната и материална сфера от живота.


В зависимост от часа на раждане Девите се делят на 12 разновидности,т.е отличава ги Асцендентният(ΑSD) им знак.
Така има Дева с ASD.....


ОВЕН-Логичната мисъл при вас е много силна и е онази,която в повечето случай ви възпира от бързи и необмислени действия.От друга страна,тя ви прави и колебливи,а това води и до душевно напрежение!Затова  имате нужда някой да е до вас и да  ви тласне към действие.Нуждаете се от присъствието на хора, които да ви подкрепят и  повдигат самочувствието,за да успеете в живота.Истината е,че ако останете на саме със себе си,ще се убедите в  собственото Ви Аз. 


ТЕЛЕЦ-Вие сте уравновесени и добри дипломати.Държите да си изпълнявате задълженията,като не оставяте нищо в незавършен вид.Отворени сте за нови възможности  и се адаптирате лесно към промените. В емоционален план търсите един лоялен спътник в живота и не се обвързвате сериозно , ако не сте изследвали достатъчно  плюсовете и минусите му. Избягвате винаги да давате обещания, които не може да изпълните.


БЛИЗНАЦИ-
Имате рационална мисъл и държите да бъдете обективни. Комуникативни сте, но се чувствате по-добре, когато сте у дома с доказани приятели или когато  прекарвате свободното си време с близки  хора.Не ви липсва хумор,което ви отличава от другите представители на зодия Дева и Ви прави по-добри за компания.Понякога сте хапливи с думите си и ще трябва да внимавате,за да не нараните някого. Втората половина от живота ви ще е много по-щастлива и ефективна.


РАК-Вие сте свръхчувствителни, но съумявате много добре да скриете чувствата си .Имате богато въображение и лесно можете да се адаптира към всякаква обстановка и във всяка ситуация.Отличавате се с  големи професионални способности,защото знаете много добре, как да си подготвите  работата и как, да приложите на практика служебните си задължения . Тези умения ви водят до успех, въпреки че в икономически план, от време на  времена, ще имате трудности.


ЛЪВ
-Вие  впечатлявате с добросърдечността си и лесно печелите доверието .Имате особен интерес към парите,които може  да събирате с ярост и мания,а друг път, да ги харчите безразборно.Любовта,също играе важна роля в живота ви.Търсите партньор, който ще ви обича дълбоко и  подсигури материално.


ДЕВА-С двойното влияние на Меркурий, наблюдението и логичната мисъл са вашите най-силни страни.Имате големи очаквания,както от вас,така и от другите.Чувствителни сте,но  рядко  прощавате грешките и слабостите,било то ваши или чужди. Не е лесно да изповядате емоциите и мислите си, но пък сте надежден партньор.Наясно сте с много неща и въпроси от живота,затова сте малко по-взискателни и критични във  всичко.


ВЕЗНИ-вие имате ясни , постоянни  цели и ценности в живота, които не  променяте с течение на времето,а това ви прави надежни,спрямо другите.Работа,която вършите, държите да ви носи удовлетворение.Често правите от хобито си професия.Имате много приятели,които остават до края на живота ви.В интимен план сте плахи и недоверчиви.Предпочитате да флиртувате,отколкото да създавате сериозни връзки.


СКОРПИОН
-Вие сте странно колебливи и предпазливи.Имате специфични правила и дисциплина във всичко.Взаимоотношенията ви с другите хора са много трудни,защото те трябва да отговарят на високите ви стандарти на живот,в противен случай сте жлъчни.Откроявате се в професионален план, защото сте строги,точни,проницателни и съвършени специалисти. 


СТРЕЛЕЦ
-вие наистина сте отговорни хора,но и склонни към крайности в емоционален план.Лесно преминавате от състояние на оптимизъм към меланхолия и обратното. Амбициозни сте и  работите усърдно, за да реализират своите цели в живота. Важното е, да има мир и хармония в отношенията ви!Затова ще  трябва да  помислите много добре, преди да си задомите.


КОЗИРОГ-Имате една от най-добрата комбинация, която ви дава ясно, отлично и напредничаво мислене в справянето ви с превратностите на живота. Готови  сте за всякакви видове изненади и знаете много добре, как да се отнасяте с приятели и врагове. Професии, свързани с хигиена,фармация,медицина, психология и въобще, хуманните грижи и терапии към хората,животните и природата, могат да ви донесат пари и високи обществени позиция.


ВОДОЛЕЙ
-Опитвате се да анализирате и  проучите всички тайни и неизследвани аспекти от живота,но това може да ви лиши от  връзката ви с простите и ежедневни неща. Много вероятно е, един ден да се занимавате  с изучаването на някаква окултна наука или философия. На практика не бързате да се обвързвате сериозно в живота,защото имате слабост към тайните и страстни, любовни истории.


РИБИ-вие сте много чувствителни и приятелски настроени.Държите особено на топлата и приятелска атмосфера. Готови сте на много компромиси от страх към  самотата.Въпреки това, не трябва да  жертвате достойнството си, когато "отсрещната" страна не е готова да ви разбере.