За връзка


mmil73@hotmail.com


                                 КОЗИРОГ  22.12-20.01
                                                       
                                                                         

                                                     
Родените през този период са Козирог ,защото Слънцето им преминава през градусите на тази зодия.
Eлементът на  зодията е : Земя
Предимства са : Практичност , упоритост , амбициозност , търпение и издържливост
Минусите са: фатализъм , стиснат , консервативен , предпазлив
Управляващата планета е : Сатурн
Символ: планинска коза
Максимата е:Управлявам
Деликатните и слаби части от тялото са : зъби , кости , колене
Камъните,κоито му носят късмет  са : диамант, аметист, бял сапфир
Растения : бор, бряст, трицветна теменуга , амарант/помагат на Козирозите по-силно при различни проблеми/
Любими цветове са: оранжево и всички нюанси на кафявото
Подходящ за  един Козирог са : Телец , Скорпион и Лъв
Известни Козирози са : Ава Гарднър, Сиси Спейсик , Луи Пастьор , Марлене Дитрих , Дензъл Уошингтън , Толкин , Анри Матис , Антъни Хопкинс 


Характеристиките му , психологически тенденции и възможности за развитие са:
Козирогът  е много сериозен ,стабилен,  организиран и  отговорен.Характерно за него е голямото му желание да създава , гради и работи.Има високи цели в живота!Той приема нещата като цяло прекалено на сериозно.Затова често го определят като затворен , студен и сух по нрав.Независимо от трудности,на които е подложен още от ранното му детство,той постига целите си.Способен е да премине през всички тези  предизвикателства за много дълъг период от време,  защото знае,че в края му, победителя ще бъде той!Може това да изисква време, лишения и жертви от негова страна,но никога не би се отказал!Има дълбокото желание да бъде уважаван Бива особено притеснен от негативните коментари, по негов адрес! Не е случаен факта ,че Козирозите са на ключови и върхови позиции в обществото.Поради дълбоките си разсъждения и  бавното, но стабилно   вземане на  решения.Обмислят много сериозно всичко в детайли. Искат да бъдат застраховани от евентуални  грешни действия и провал.Козирогът е една подвижна книга от практични знания и умения.Материалната независимост ,която постига един Козирог се дължи на интелигентността и натрупаните знания,както и находчивостта с упоритата индивидуална работа. Държи на традициите и стабилните между-личностни взаимоотношения! Чувството за пестеливост и  икономия,често пъти  го кара да мизерства за  дребни неща и  предизвиква конфликт на интереси  с тези на неговия антураж. В музиката и поезията намира това, от което той се нуждае , за да се охлади и  отпусне.


Според деня на раждането Козирозите се разделят на 3-(декади).

1-та е от 22.12-01.01 - тук са 100% представители на зодията.Те са подвластни изцяло на Сатурн.Тези хора са консервативни и със зрял дух. Имат способността да се учат от грешките си и да израстват бавно,но сигурно . Недостатъкът им е прекомерната строгост , взискателност и изолация,  която си налагат.Професионализмът и финансовата сигурност са основните принципи на живота им.Обичат точните науки и са добри консултанти.


2-та декада започва от 02.01-10.01.Хората родени през този период,освен на Сатурн,са подвластни и на Венера.Така,освен че са сериозни и отговорни,като всички Козирози, имат и много специфична творческа ориентация.По-меки и емоционални са.Живеят за идеята да оставят едно име или един творчески проект зад гърба си.Посвещават се изцяло на това и го осъществяват след много труд и хармонична нагласа.За жалост им липсва сантиментално търпения към близките хора.Така, може да станат добри кариеристи в областта която творят и създават блага,но не успяват в интимен план.Независимо от факта ,че за тях любовта е едно от най-важните стимули в живота!Това им чувство и усещане за любов ги прави с много претенции  и изискан вкус  .Трябва да се научат да споделят и да са  по- доверчиви спрямо другите хора,за да се почувстват щастливи.


3-та декада е от 11.01-20.01.Техен управител,освен Сатурн е и Меркурий.Характерното за тези хора  е ,че  се раждат като възрастни  хора,а когато достигнат зряла възраст се случва точно обратното!Все едно  че  се подмладяват и разхубавяват незнайно как.Често пъти за тях казват,че  "нямат остаряване"!Умствените им възможности са много големи.Чувството им за хумор също. Работят неуморно , последователно и  са устремени само към целта си .Добри са в аналитичните анализи и синтетични науки. Не оставят нищо на случайността.Много  интелигентни , оптимистични и комуникационни са.Имат силна амбиция и самодисциплина.Недостатъкът им е ,че не умеят да си почиват и отключват от непрестанното доказване на своите умения. Най-логичните и умствено развити хора се отнасят към третата декада на Козирог.Предимството им е ,че те винаги знаят как и кога да направят нещо.Добри са в управлението и мениджмънта.Трябва да се научат  да ни са догматични с околните и да свързват приятното с полезното.

Според часа на раждане Козирозите се делят на 12 категории,т.е Козирози с 12, различни Асцендентни знака.
Козирог с Асцендент(ΑSD) :


OВЕН-може да постигнете всичко, което си пожелаете.Единственият ви недостатък е,че се отнасяте с пренебрежение към интимния си живот и партньор.Енергията ви е изцяло насочена към професионалната реализация и обществени контакти.


ТЕЛЕЦ-надарени  сте със сериозен чар, който пленява хората.Вие сте стабилни и надеждни. Отдали сте душата  и тялото  си на своя партньор и любов.Знаете точно какво искате и как ,да
го постигнете. Обичате да придобивате нови знания и да пътувате.Част от живота вероятно  да прекарате в чужбина ,заради брак или по работа.

БЛИЗНАЦИ-този асцендент ви прави гъвкави и приказливи.Обичате да обсъждате и разменяте мнения и идеи.Проблемът е ,че това любопитство  ,често пъти ви носи повече от един интимен партньор,което от своя страна, до скандал и разтрогнати връзки.


РАК-вие сте много, много амбициозни, но и уязвими. Вашата семейна среда играе важна роля в еволюцията ви и често пъти  е  определяща за успеха или неуспеха в живота ви. Богатото ви въображение е в основата на  необичайните ситуации и приключения които преживявате . В сантиментален план сте силно взискателни,  приемате  много на сериозно всяко нещо и закъснявате със  създаването на семейство.


ЛЪВ-Излъчвате величие и сериозност, което създава страхопочитание у хората към вас.Въпреки това, когато някой ви приближи усеща топлина, щедрост и любов.Винаги сте готови да помогнете и  предложите   каквото  и както можете,за да угодите  на хората до вас.Вашите активи са много и живота ви ще бъде ужасно интересен, защото  амбициите ви никога не свършват. Постигането на една цел, носи  след себе си друго, ново творение в утрешния ден. Изборът на партньор ще е след зрял размисъл, тъй като не харесвате идеята за  брачен провал.


ДЕВА-Вие сте много трудолюбиви и находчиви. Имате точните и необходими знания, за да успеете в много и различни области на живота. Ще трябва обаче да сте малко повече напористи в положените от вас усилия. Имате нужда от хармонично емоционална връзка, но отказвате  да изразявате чувствата си. Често пъти това е причина за създаване на кризи в личностните ви взаимоотношения. 

ВЕЗНИ-Вие сте много уравновесен човек. Имате силна воля и решителност.Стремите се към високи цели и идеали в живота.Ръководите се изцяло от практичността и благоразумието.Много важно  е да имате човек до себе си ,с който да споделяте и разделяте трудностите в живота.Но в стремежа си да се обвържете с някого, често пъти губите от самоличността си.


СКОРПИОН-Имате непроницаемо лице и огромни лични амбиции. Обичате  да общувате предимно с хора,за които мислите, че ще ви бъдат от полза,както и онези,на които разчитате  да ви помогнат при  постигането на бъдещета ви цели.  Близки роднини също, могат да допринесат за напредъка ви. Вие сте сериозни и надеждни,затова  много хора биха искали да са във вашето обкръжение.


СТРЕЛЕЦ-външно сте  привлекателни и гостоприемни, но дълбоко в себе си се чувствате самотни.Настроенията ви се сменят често и затова ви е много трудно да приемете промените в живота ,независимо че ,често ще пътувате и ще променяте работата,дома и общественото си положение . Във взаимоотношенията си  сте много взискателни и не сте  склонни да правите отстъпки и компромиси. Отворени сте за нови идеи,само когато усетите, че ще имате материални облаги от това.


КОЗИРОГ- Свойствата и характеристиките на Козирога са особено акцентирани при вас. Вие сте трудолюбиви, отговорни и  имате строг морал. Понякога това чувство е толкова силно,че ви кара да се чувствате виновни, дори и за чуждите грешки. Държите на достойнството си и не обичате да влизате в капризни и несериозни връзки без бъдеще.Успехът в живота ви е сигурен ,но идва след много усилия и страдания.


ВОДОЛЕЙ-Вие сте наистина много интелигентни и може  перфектно да съчетавате традициите с иновациите. Обичате да  създадете една връзка и да ѝ останете верни.Понякога обаче, ви трябва място и време,за  да оставате на саме със себе си и  зареждате с енергия. Самотата е трамплин за вас!


РИБИ-Вие сте  силно магнитна личност и привлекателни на външен вид. Чувството ви за обществена тежест в съчетание със замечтания ви поглед, ви правят да изглеждате мистериозни в очите на другите. Много са хората,които ще поискат да влязат в дълбините на душата ви, но  само вие ще  изберете  и то,със стриктни критерии,кои ще са вашите приятели и интимен партньор
.

Коментари