За връзка


mmil73@hotmail.com


                                                  ЗОДИЯ  Рак -22.06-22.07
                                                  
                                                              


Ракът е четвъртият зодиакален знак.
С навлизането на Слънцето в него отбелязваме началото на лятото и Лятното Слънцестоене....
Този знак е воден,контролира чувствата ни и има за Управител-Луната.
Елемент: Вода

Предимства: емоционален, грижовен, интуитивен, находчив
Минуси: променлив, предпазливи, леко арогантен,лесно обидчив,често нацупен
Символ: Рак
Максима: Чувствам
Деликатни части от тялото: гърдите, гръдния кош,  храносмилателната система, кожа
Камък: Перли
Растения: Луиза, бели рози, мушкато, индрише
Цветове: бледи цветове, бели, бежови
Допада си с: Риби, Скорпион, Водолей
Известни Раци: Юлий Цезар, Катлийн Търнър, Мерил Стрийп, Нелсън Мандела, Mike Tyson, Бил Козби, Джордж Оруел, Рембранд, принцеса Даяна, Пърл Бък


Характеристики на раците и психологическите им тенденции.Основни функции на Рака е неговата човечност, чувствителност,емоционално  му богатство,любовта към дома и  семейният живот,но и честите промени в настроението му, силната интуиция,  покорност, несигурност и най-вече недоверие.
Раците изживяват всяко събитие от живота си много силно.Искат на всяка цена да бъдат приети от останалите,за да се чувстват комфортно.Чувствителни са и силно се натъжават,когато бъдат обсъждани от другите.Настроението им варира 24 часа в денонощието,ще рече че от момента,в който се събудят и до момента,в който ще заспят,ще са  преминали през цялата гама от емоции(радост,жал,ярост,печал и т.н).
Наред с всички тези особености в характерът им, се нарежда и недоверието към другите.Те са мнителни и трудно допускат някой до себе си без да са го "прекарали" през 1000 теста за сигурност.
От друга страна,раците имат много бърз усет за нещата и  интензивно философски дух.Често обаче, са егоистични и раздразнителни.Обичат комфорта, лукса, парите, топлината и семейството.Въпреки това,   имат проблеми със семейството си!Слабост към нещата със стойност и редки ,като вид.Обичат да ги събират и колекционират.Най-добре се чувстват до морето или големи водни басейни.
В ранна възраст преминават през множество идеи,свързани с това ,каква ще е тяхната професия и с какво ,ще запълват свободното си време.Когато обаче, вземат окончателно решение, изпълняват ангажиментите си с чувство и отговорност.Много е важно за раците да правят нещо ,което е от значение за тях и останалите.В зряла възраст успяват да се обезпечат и да получат независимост,която търсят,но се страхуват да получат.Добри финансисти са и умеят да спестяват и влагат правилно средства си.Икономическото им състояние обикновено се подобрява след получаването на едно наследство,но в никакъв случай не трябва да се забъркват в съдебни дела по такива въпроси,защото трудно биха спечелили!
В междуличностните си отношения са много чувствителни и отдават цялата си душа и сърце на любимите хора.
Раците се делят на две категории,тези които се обвързват много рано и се превръщат в "една голяма МАМА"за останалите и тези ,които искат да си останат "вечните" деца,като бъдат обгрижвани до живот.
Бракът за тях винаги има кармично значение,както и самият им знак.Обичат децата си и ги обсипват с грижи,но често се тревожат за тях, прекалено много! 


Според денят на раждане Раците се разделят на три групи(декади).
Първата декада-( 22.06 - 01.07)
Управители-Луна-Луна

Това са 100% раци,с всичките горепосочени характеристики.Родените през първата декада са много чувствителни и недоверчиви спрямо другите.Разчитат изцяло на интуицията си.Може би ,ще трябва да се научат да използват ,освен емоциите си,но  и разума,за да получат повече стабилност в живота.

Втората декада(2.07 до 11.07)
Управител-Луна-Плутон-Марс
Този тип раци са много по-решителни и напористи от предходната декада.Често са в ролята на "рицарят защитник"!Затова и бързо влизат в разпри за справедливост.Ще трябва да преодолеят съпротивата и ревността си,и да не приемат диктаторското отношение,спрямо другите.


Трета декада(12.07-21.07)
Управител-Луна-Нептун
Нептун прави този тип Раци особено благи ,симпатични,гостоприемни и състрадателни.Те са много ученолюбиви,  интуитивни и искат непрекъснато  да получат знания.Може да си спечелят слава и  пари, чрез пътуване или едно  хоби,свързано  с душата или водна стихия(корабоплаване или увеселителен бизнес,намиращ се до морето и т.н).
Като всички останали Раци са много чувствителни и се вживяват във всяко едно събитие и ситуация,около тях.


Според часа на раждане Раците се разделят на 12 категории,т.е имат различни Асцендентни знаци(ASD)
Рак с АSD 


ОВЕН-
Сложна  комбинация, която ви кара да се раздразнителни и нетърпеливи,в резултат на което често  постъпвате неразумно. Семейството е важно за вас и е по-добре да мислите дълго, преди да се решите да се обвържете,за да не ви "струва скъпо "един ден.
Външният ВИД НА ПАРТНЬОРА ВИ Е МНОГО ВАЖЕН ЗА ВАС,но също и неговият характер.


ТЕЛЕЦ-
Вие сте много впечатлителни и чувствителни хора.Πоведението ви зависи изцяло от настроението ви.Дълбоко в душата си сте едно дете,което търси родител в лицето на своя партньор.­­­Семейството за вас ,както и за останалите раци е много важен фактор ,за да се чувствате сигурни в живота и е нужно   да сте внимателни в избора си на брачен партньор.


БЛИЗНАЦИ-
вие се отличавате със силна интуиция.Имате голямо остроумие и проницателност. Мечтата ви е да създадете едно семейство,което няма да ви отнеме независимостта. 


РАК-
Това са 100% раци,които колкото и годишни да станат си остават вечните деца.Търсят брачен партньор,който ще им създаде в сигурност с един щастлив и сполучлив брак.Отличават се също и с доброто си чувство да се договаряте така ,че това след време да им донесе успех и пари. 


ЛЪВ-
отличавате се с много таланти и възможности,които обаче не изразявате особено лесно. Лоялни, мили и добродушни сте, но тези черти  възприемат  само онези, които вие знаят много добре.Обичате приятелите си и рядко имате врагове.За семейството си ще направите всичко,за да бъде то  винаги здраво и щастливо.Децата си задължително ще възпитате към уважение на   семейните традиции,които сте наследили от вашите родители.


ДЕВА-
Тази комбинация ви прави емоционални,но и практични същевременно.Обичате да общувате и   работите в колектив.Емоционално винаги се чувствате несигурни,което ви кара да търсите оценка и похвала от близките си. Професионално успявате, след много лутания и търсения на  онова ,което ви носи задоволство.Колкото до брачен партньор,той трябва да е много любвеобилен и грижовен спрямо вас.


ВЕЗНИ-
Вие сте силно художествено- темпераментни и учтиви хора, приятелски и чувствително настроени спрямо другите.Домът за вас е вашето е светилище .Обичате да се занимавате с неговия интериор и хармония.Да каните гости и близки хора.Бихте дали всичко за своите приятели,но ако някой ви предаде ще си отмъстите! Имате големи професионални амбиции, но се чувствате безпомощни, когато не получавате поддръжката на близките си.


СКОРПИОН--
Вие сте една загадъчна личност.Имате  динамичен и творчески характер,който не познава пречки и трудности в живота. Въображението и интуицията ви ще ви помогнат да направите добър избор в професионален план.Оставате верни на идеалите и принципите си ,което ви гарантирате сигурен "билет за успех". Ако пък,работите в чужбина е много вероятно  да извлечете големи печалби. 


СТРЕЛЕЦ- Вие сте креативни, оптимистично и приключенски настроени .Харесва ви да пътувате сами,събирайки различни впечатления,върху които разсъждавате и съставяте философската си теория за  живота по късно.За разлика от останалите раци,вие лесно бихте прекъснали родствените си връзки. 

КОЗИРОГ-
Вие сте една крехка личност с огромна мощ, скрита дълбоко във вас.  Трудолюбиви, упорити , с ясни  и реалистични цели. Колкото до емоционалното ви равновесие е необходимо, създаването на едно, здраво семейство, което да ви осигури стабилност и подкрепа.То ще допринесе   и за обществения ви напредък. 


ВОДОЛЕЙ-
Вие сте много гъвкави  хората , иноватори, които играят важна роля в обществото.Работите усилено, за да постигнете целите си и  ви харесва това да става заедно с партньора ви,като съчетаете работата със семейството.Добър вариант е един семеен бизнес например.Държите на стабилните и надеждни взаимоотношения.Често едно приятелство води до страстна любов. 


РИБИ-
Вие сте чувствителни и уязвими с артистична душа.Трябва ви задължително подкрепата и приема на хората  около вас ,за да осъществите  целите си.Създаването  на едно щастливо семейство е вашият основен приоритет, но любовта ви към морето може да ви  насочи към един бизнес свързан, с развлечение или корабоплаване и морски пътешествия.

Коментари