За връзка


mmil73@hotmail.com


                         Зодия Риби от 19.02-20.03 
                                               
                                                   


Елемент : Вода
Предимства : Сензитивен , интуитивен , безкористно идеалистичен
Минуси: потаен , арогантен , нерешителен , уязвими
Планета Управител : Нептун
Символ: Риби
Деликатни части от тялото : стъпалата, лимфните възли
Камъни:  Лунен камък,аквамарин
Растения : лилии , върба , смокиня
Цветове: пурпурно , морско-сини- нюанси , лилаво
Известни Риби : Aвa Нин, Реноар, Елизабет Тейлър , Михаил Горбачов , Ален Прост , Nina Simone , Луис Бунюел , Лайза Минели


Силата на родените в зодия Риби  е в способността им да бъдат емоционално отворени и възприемчиви към трансцеденталните царства на вселената.

Имат и особено силни интелектуални и интуитивни способности.

Οбща характеристика
Знакът Риби може да бъде свързан с  океана,в който всичко се разтваря,за да се улесни създаването на нещо ново.
Родените в този знак са неуловими,емоционални,състрадателни,понякога мрачни,често ги определят  като "най-сълзливите романтици" на зодиака.Една от  трудностите им е да установят границата, между реалното и един блян,мечта,идеал или мит.Проявяват склонност да изживяват съществуването си,чрез другите.Трудно вземат решение като всеки двоен знак.

Планетата Нептун,асоциирана със знака Риби им вдъхва много идеализъм,духовни и творчески стремежи,неудържимо вдъхновение,но от друга страна може да ги доведе до самозаблуда или лицемерие.
С една дума ,ако не се занимават с творчество ще им е много трудно в практичната част от живота.

Същата характеристика важи и за хората с планетата Нептун в 1 дом или с Асцендент Риби.
Рибите не обичат да говорят много за чувствата си в пряк контакт.Това прави взаимоотношенията им с близките хора  трудни,защото те от своя страна си мислят ,че всеки може да ги разбере по интуитивен начин. 

Но не,драги Рибки,не всичко и всеки може да подразбира,ако не го кажете и покажете!
Хората от тази зодия,често се нуждаят от лично пространство и уединение.Рибите са родени актьори.Те могат да се преобразяват в какви ли не роли в живота.Затова, ако това не е свързано с творчество,понякога води до неясни и измамни взаимоотношения с другите.
Не обичат трудностите и грозната страна на живота.Почувстват ли се притиснати  и притеснени предпочитат да избягат в "приказния си свят",където всичко е красиво и спокойно.По тази причина Рибките често са  пристрастени към нещо,някого, храна,идея,алкохол,лекарства,наркотици.
Готови са да жертват собственото си положение и всякакъв интерес ,за да предложат помощ на другите. Вероятността обаче да бъдат измамени и използвани често пъти е голяма,заради необективната им преценка спрямо хората и събитията.
Най-сполучливи са връзките им с партньори- реалисти,които са последователни в  действията си.Така  вероятността  да се "изпарят" в пространството и да се изгубят в мечтите си,отпада!В противен случай,връзката им често се разпадат,защото губят  границите на допустимите  норми на поведение.


Според деня на раждане Рибите се делят на три декади.


Първата декада -19.02-28.02 Нептун-Нептун
Това са представители със 100% характеристика на зодията,както всяка първа декада .Двойното влияние на Нептун подчертава, креативност и въображение.Животът им е приключенски и често   води до внезапни обрати.С една дума  може да се наложи, да  направят много заобикаляния, докато стигнат до крайната си дестинация(цел).Рядко изразяват чувствата си.Първата декада на зодия Риби издава духовността, внезапната власт и печалба.


Втората декада-01.03-10.03-Нептун -Луна
Влиянието на Луната ги прави емоционално променлива.Това са хора силно сензетивни и чувство за хумор.Силната им черта е  чара  и остроумната реч.Някои ги наричат гения на зодиака.Много държат на дома,който е място за усамотяване.Трябва много да внимават обаче, с пристрастяването!Било то към алкохол,храна,идеи,хора,вещества(наркотици

,цигари),начин на живот.

Трета декада-11-20.03-Нептун-Плутон
Това са хора,които могат да станат много властни и настойнически ревниво-завистливи.От друга страна са онези, които биха се справили с Нептуновите зависимости и могат да постигнат амбициите си много по-добре от колкото другите две декади на зодията.Характерна черта е това,че държат много на парите и биха направили всичко за да ги имат!


Според часа на раждане Рибите се разделят на 12 вида.


Риби-с Асцендент


 ОВЕН
Огънят(овен) и водата(Риби) са несъвместими елементи и тази комбинация предизвиква противоречиви тенденции у вас.Вие сте много по-различни от това, което  показвате и това,което сте във вътрешния си свят (по душа).Въпреки, че искате да бъдете независими, малодушието ви често не позволява да правите онова, което би ви донесло  успех. Безкористни сте, но това ще ви струва  време и пари ...


ТЕЛЕЦ
Социалните отношения, приятелите и работата в екип ви ентусиазира и   кара да се чувствате полезни. Тези интуитивни способности на вашия знак са винаги налице, но Асцендента в Телец ви позволява да използвате здравия си разум в повечето случаи.Същевременно имате възможността и да се обърнете към екзистенциални въпроси, които са свързани с трезвост и хладнокръвие.


БЛИЗНАЦИ
Тази комбинация ви прави много очарователни и ви осигурява  тълпа от почитатели. За радост сте много честни хора и никога не се възползвате от този факт.Трудно ви е да се влюбите и да се откажете от свободата си,но ако почувствате сигурност във връзката и това,че няма да бъдете ограничени ,  сте склонни на това.В търговският сектор ще направите блестяща кариера, но вашите финанси винаги ще  страдат.Те са ,ту във възход,ту в  падение.


РАК
Вие сте доста чувствителни и имате постоянни промени в настроението. Eмоциите и интуицията  ви често ви водят в несигурни ситуации. В постоянни  движения сте и се опитвате винаги да научавате нови неща.С  брилянтната си памет вие искате да запомните (почти) всичко!Естествената плахост на рибите,донякъде ви пречи да вземате бързи решения,но с помощта на един силен партньор,  бихте се справили отлично.


ЛЪВ
Тази комбинация макар и трудна, ви прави с  добро сърце, топлина и искреност в чувствата . Парите са един чувствителен въпрос за вас. Често, когато не ви познават достатъчно,хората си мислят  ,че сте един "скъперник". Но,истината е ,че когато имате достатъчно, може да  похарчете всичко  за миг, без дори да ви мигне окото.Можете да завладеете големи позиции в професионалната ви сфера, но ще трябва да се конкурирате усилено .


ДЕВА
Вие сте с две противоположни натури в едно, които се опитват да си съжителстват хармонично.По този начин, в някои области от живота ви сте строги, дребнави и чувствителни,а  в други  плахи и объркани.През живота ви е възможно  да пропуснете важни възможности,само заради неоснователните ви притеснения. Благоденствието и успеха ще дойдат, чрез усилена лична работа(бизнес).


ВЕЗНИ
Вие сте много чувствителни със силно  въображение,като всички Риби.Сърцето ви е отворено  и искате хората около вас да бъдат  щастливи.Имате артистични таланти,от който може да се възползвате,за да направите пари и  слава.
Лесно изразявате чувствата си и сте готови на жертви в търсенето на щастие в любовта.


СКОРПИОН
Излъчвате мистерия и имате дълбоко, изследователски поглед. Интровертни(затворени) и често  изглеждате неразбираеми за околните.За вас мълчанието е по-красноречиво от нескончаемите дискусии.  Вие сте чувствителни и обичате всяка форма на изкуство. В интимната сфера сте много ревниви,което често пъти води до разпри и раздяла.


СТРЕЛЕЦ

Влиянието на Юпитер и Нептун  ви прави  интуитивни, изпълнени с любов и нежност за човечеството.Вие сте социални и адаптивни, търсейки приключения и не пропускайки възможността да пътувате.Изключително популярни сред хората сте и лесно си създавате приятелства, но пък сте много внимателни в избора на  брачен     партньор.

КОЗИРОГ
Тази комбинация не е много ясна, но ви осигурява висока степен  за успех в живота. Имате реалистичен поглед към  света,което допълва перфектно  интуицията ви. Може да получите по-добра кариера, ако се доверите на инстинктите си.Въпреки че имате нужда от спътник в живота, може би ще се забавите в  създаването на  сериозна връзка, от страх да не бъдете наранени.


ВОДОЛЕЙ
Тази комбинация ви носи е оригиналност.Вашите селекции в живота  може да не се ръководят от практически смисъл, но  от интуиция и въображение.Търсите   партньор,който да прояви  разбиране и доверие, и да  не преговаря за   независимостта ви.


РИБИ
Двойното влияние на Нептун ви прави изключително чувствителни и много романтични.Вие сте силно артистични натури и с чувствителен характер.Не се интересувате толкова от  материалните и икономически ползи на своите действия,а  повече от радостта, която  ви носят.Една артистична кариера би ви помогнала да намерите  целта в живота и за положителното ви  психологично състояние.






Коментари